0
(0)

Har noen vært utro med deg, eller har du selv vært utro? Veien videre går ofte gjennom ærlighet, både mot deg selv og den andre.

Når man har vært utsatt for utroskap så er det ofte vanskelig å gå videre etterpå.

Man føler seg såret, sviktet og kan begynne å lure på om det var noe en selv gjorde som utløste det. Det er viktig å huske at uansett hvordan forholdet var så er det den som er utro som er ansvarlig for sine handlinger. Hvis det var noe som var galt i forholdet, så burde de ha tatt det opp og forsøkt å finne ut av det, eller gått hvis det ikke lot seg gjøre.

Noen tar det som en selvfølge at det må bli slutt etter utroskap. Det er nærmest tabu å bli etter å ha blitt utsatt for det, men det er et valg man kan ta. Det er ikke nødvendigvis slik at en partner som har vært utro vil gjøre det igjen, eller at utroskap må bety slutten på forholdet.

For noen er det en vekker hvor man legger det gamle forholdet bak seg og starter et nytt basert på åpenhet og bedre kommunikasjon, for andre kan det gjøre at man åpner forholdet og går videre med en ny forståelse av hvordan et forhold kan være.

Som utenforstående bør man være forsiktig med å gi konkrete råd uoppfordret i en slik situasjon, men heller bare være tilgjengelig for å trøste eller snakke sammen.

Hvis begge ønsker å fortsette relasjonen, så bør man tenke tilbake på hvorfor man ble sammen i utgangspunktet, minne hverandre på hva man liker med hverandre og forholdet, og forsøke å tenke framover. Snakk gjerne om det som har skjedd, men prøv å gå videre uten for mye detaljfokus. 

Noen forhold var egentlig over, og utroskapen var en feig måte å gjøre det slutt på, eller et symptom på dårlig kommunikasjon som har gjennomsyret forholdet. Andre forhold tar slutt på grunn av utroskap fordi man ser på det som et så grovt overtramp at man ikke lenger vil være i relasjonen, eller ikke klarer å få ny tillit til partner.

Det er bare du som kan avgjøre om det er riktig å bli eller gå i en slik situasjon.

Hvis din partner har vært utro, så er det viktig å huske at det ikke er din feil. Prøv å ikke gruble for mye over årsaken, og snakk gjerne med noen som kjenner deg godt eller en profesjonell for å finne ut hvordan du skal gå videre.

Unngå å grave deg ned i detaljer om hva som har skjedd eller om elsker(innen). For de fleste så fører det bare til at man ser det mer for seg, eller får behov for stadig mer informasjon. Unngå å oppsøke den eller de din partner har vært utro med, særlig hvis du er veldig sint. Når du skal gå videre håper vi at du klarer å stole på din partner og at hen gjør seg fortjent til tilliten de får.

 Hvis du har vært utro så er det viktig å lytte til din partner og være ærlig. Ønsker du å bli i forholdet, så prøv så godt du kan å formidle hvorfor du vil bli. Be om tilgivelse, og respekter det hvis din partner trenger tid til å fordøye det som har skjedd, eller før de viser deg tillit igjen. Tenk gjerne på hvorfor du var utro og forhindre at det skjer igjen. Det kan være vanskelig å måtte diskutere utroskapen, særlig hvis du er veldig lei deg og angrer, men det er viktig at din partner får snakket om det og ikke føler at du fremdeles skjuler noe.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This