3.7
(3)

Det å ha en fetisj betyr at man tenner seksuelt på noe som ikke har noe med kjønnsorganer eller kun reproduktiv sex å gjøre.

Eksempler på fetisjer er fotfetisj, lateksfetisj eller skjeggfetisj. Hvis du har en fetisj som du vil fortelle din(e) partner(e) om, men er litt usikker på hvordan du skal gå fram, så har vi noen tips.

Hvis du har en fetisj som er viktig for deg, så anbefaler vi å fortelle om det så tidlig som mulig. Uansett om vedkommende deler fetisjen eller ikke, så får du avklart tidlig om dette er noe de kan forestille seg å utforske eller dele med deg. Spesielt hvis fetisjen din er sterk og det å få leve den ut er av stor betydning, så kan dere begge ta et informert valg om hvordan dere ønsker å gå videre. Det kan være lurt å oppsøke en sexolog for å snakke om dette.

Hvis du skulle få en negativ reaksjon på at du forteller om ditt tenningsmønster, så kan det hende at du får tanker om å gå ut av forholdet. Det er ikke sikkert at det lønner seg å bryte ut, men hva som er riktig for deg er det bare du som kan avgjøre. Avhengig av hvor sterk reaksjonen er, hva fetisjen er, hvor viktig den er for deg, og hvor vanlig den er, så må du finne ut av hva du ønsker og hva du kan akseptere.

Hvis man ikke forteller om fetisjen tidlig i forholdet, så kan det bli tolket som et tillitsbrudd, eller at man har fortiet noe når eller hvis det kommer fram. Man har ingen plikt til å fortelle noen om sin fetisj, men det vil virke rimelig for de fleste at man skal være åpne om ting som kan påvirke forholdet. Er du riktig heldig, så har du en partner som kunne tenke seg å dele interessen med deg.

Det er lurt å være edru og i en nøytral setting når man forteller. Ikke ta det opp midt i en opphetet diskusjon, eller rett før dere skal gå og legge dere. Når du forteller om fetisjen er det bra å understreke at fetisjer er svært vanlige, at dette ikke forandrer følelsene dine for din partner, og ikke legge press på dem for å delta. Gi hen litt tid til å fordøye nyheten før du eventuelt spør om de ønsker å prøve eller å se på fetisjen. Kanskje er det også greit for hen at du lever ut din fetisj alene, uten dem.

 • Tips:
  Fortell det så tidlig som mulig
  Ikke legg press på den du forteller det til om å delta
  Vær forberedt på og respekter et nei hvis det kommer
  Svar ærlig på eventuelle spørsmål du får
  Vit at det er helt vanlig å ha en eller flere fetisjer, så det er ikke noe du skal skamme deg for

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

3.7 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This