4.5
(2)

Bildebaserte apper som Tinder er svært populære, men statistikken viser at det er noen som får mange flere treff enn andre. Dette kan skyldes at man blir mer fokusert på utseendet og at det er lettere å avvise potensielle partnere når man vet lite om dem. Vi hører alle suksesshistoriene fra de som har funnet kjærligheten via apper, men vi hører sjelden fra de som prøver og prøver, men ikke har møtt noen enda.

Slike apper gir mer fokus på eget utseende også. Mange bruker lang tid på å ta det perfekte bildet å legge ut. Det er ikke noe galt med å ønske å vise seg fra sin beste side, men hvis du merker at slike apper gjør deg mer usikker på eget utseende, så kan det være lurt å unngå å bruke dem. Et annet alternativ er å søke profesjonell hjelp til å hanskes med dårlig selvbilde, eller å lene seg på venner og andre i nettverket sitt for å få bekreftelse på at man er en bra person.

Noen mister litt fokus på andre egenskaper enn de fysiske. Det føles kanskje ikke så viktig å ha gode samtaler eller å skrive en bra profiltekst når det uansett er bildene som tar størst plass. Vi mennesker er ulike, så vi vil likevel anbefale å formulere en tekst som vil gjøre andre nysgjerrige på deg, gir lyst til å starte en samtale, eller som sier noe om hvem du er og hva som er viktig for deg.

Det er lett å tenke at det kanskje er noe «galt» med de av oss som ikke har noen suksess i appene og at det er vår egen feil. Statistikken er klar på at slike apper passer godt for de som passer godt inn i skjønnhetsidealene, men også at bildebaserte apper der du på et øyeblikk skal bestemme deg for å ta kontakt eller ikke gir dårligere resultater for de av oss som ikke gjør det. Det handler sannsynligvis mye om at vi blir lurt av vår skjønnhetsbias, og ikke har noen mulighet til å bli kjent med folk før vi skal bestemme oss. Sats heller på apper med mer fokus på andre egenskaper, eller skipp appene.

Det er lett å miste fokus på hvorfor man i utgangspunktet er der. Kanskje er du der for å finne en livspartner, men blir distrahert av alle som bare skriver -Hei! eller så får du få eller ingen meldinger. Minn deg selv på hva det er du ønsker å oppnå (uansett om det er et engangsopplegg, å få nye venner, eller en langvarig, romantisk relasjon). Det kan hjelpe deg med å ikke bare bli sittende og sveipe planløst.

Tinder og lignende apper kan være veldig nyttige, men det er viktig å ikke behandle dem som et dataspill hvor det er om å gjøre å få flest «treff». Hvis du får noen interessante meldinger som kan føre til noe mer, så er det bra.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This