5
(2)

Du har skrevet en profil og sendt den ut på den store verdensveven. Hva nå?

Nå starter arbeidet! Nettdating krever ofte en del innsats gjennom å sende og/eller svare på meldinger. Husk at du ikke har noen plikt til å svare på alle meldinger du får, og at det også er helt normalt å ikke få svar på alle meldinger man sender.

Det kan være demotiverende å få mange meldinger uten at noen som er interessante. Opplever du det så kan det være nødvendig å oppdatere profilteksten litt for å tiltrekke seg de rette menneskene. Eller så må man bare være flink til å avvise og eventuelt blokkere.

Får man ikke svar, så kan det være verdt å se på profilteksten og også meldingene man sender ut. Unngå fristelsen til å pynte på sannheten eller å skrive det du tror mange vil like i profilen. Poenget er å finne noen som liker akkurat deg.

Kontakter du andre, så er det viktig å respektere deres grenser. Les profilen deres først, og ikke ta kontakt hvis du ikke passer til det de søker.

Ja, dette gjelder også krav som du tenker at er urimelige, eller personer du svært gjerne skulle blitt bedre kjent med.

Selv om det oftest er menn som sender meldinger og kvinner som får dem, så er ikke dette noen regel. I så fall ville svært få lesbiske kvinner funnet hverandre.

Er du kvinne og har lyst til å ta initiativet, så gjør det!

Mister du interessen underveis, så er det ingenting i veien for å avvise høflig, men bestemt. Man tar kontakt for å finne ut om dere har noe til felles og om det kan utvikle seg til noe, og hvis det ikke var en match, så bør man gå videre.

Får du ikke svar på meldingene dine eller blir avvist, så betyr det at den andre personen ikke vil mer. Det er lov å bli skuffet og sørge over å bli avvist, men man må respektere det og gå videre.

Det er lett å bli blendet av utvalget av spennende mennesker på nett og sette i gang massevis av samtaler. Det er lurt å treffe folk relativt tidlig for å finne ut om det er kjemi.

Det er ikke noe galt med å bruke tid hvis man trenger det, men det er bra å møtes tidlig slik at man slipper å kaste bort mye tid hvis det skulle vise seg at den man er interessert i ikke vil møte opp, eller ikke virker spennende ansikt til ansikt.

Det kan være fristende å holde mulighetene åpne, men før eller senere så må man bestemme seg for noe, og satse.

Å søke kjærligheten innebærer å prioritere de(n) andre og å tørre å være sårbar. Merker man at man begynner å få følelser, så er det bra å være ærlig om det. Kanskje føler den andre akkurat det samme?

Det kjennes skummelt ut å åpne seg for noen med risiko for å bli avvist, men det er dessverre ingen andre måter å gjøre det på. Det er ikke mulig å helgardere seg mot å bli såret Det er også nødvendig å finne ut om man har felles mål med et forhold og felles verdier.

Forhåpentligvis finner du de(n) rette, og kan begynne å bygge en solid relasjon, uansett hvilken type forhold dere ønsker å ha.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This