5
(2)

Dagens tips handler om et spørsmål som sexologer kan få, nemlig «Hvordan får jeg partneren min til å…..?» Mange vil ha med partneren sin på trekant, analsex eller BDSM, men vet ikke helt hvordan de skal lykkes med det.

Det første tipset er å ikke bare prøve å gjøre det uten å spørre om lov. Å si «oops, feil hull!» eller «jeg har invitert en kompis på trekant, hils på Are.» er i verste fall et overgrep fordi man ikke har fått samtykke på forhånd. Det er heller ikke så vanlig å ønske å bli overrasket på den måten, så sjansen for at det vil bli godt mottatt er liten, og da vil hen i hvert fall ikke gjøre det igjen.

Vårt beste tips er å snakke om det. Helst når dere ikke har sex. Fortell hva det er med det som du syns virker spennende, spør om hva hen tenker og vær tålmodig. Oppklar gjerne eventuelle misforståelser, og vær på vakt mot å bare nevne positive ting. Selv om du håper at dere skal prøve noe nytt, så må samtykket være informert. Det betyr at de som skal delta må vite om alle positive og negative konsekvenser det kan få. Snakker man om det på en relativt nøytral måte så kan partner bli nysgjerrig og få lyst til å teste det. Understrek gjerne at det er helt ok å si nei når som helst, og at det å prøve noe ikke betyr at dere må gjøre det flere ganger hvis dere ikke har lyst.

Når du foreslår noe nytt så snakk gjerne om hva som kunne vært bra med det for partneren din også. Tenker du at de vil synes det er spennende, deilig eller morsomt? Beskriv gjerne hvordan du tror at hen vil reagere, og hvordan du vil føle deg. Nevner du det og får en lunken respons, så kan det hende at partner rett og slett ikke har lyst, og da vil mas virke mot sin hensikt. gi hen litt tid til å tenke før du eventuelt spør på nytt. Det er viktig å respektere et nei hvis du får det. Ikke mas. Hold fokus på at alle som deltar må ha lyst til å gjøre det. Det er lett å bli litt overivrig hvis man har veldig lyst til noe, men ingen har rett til å få partneren sin til å gjøre en bestemt seksuell handling.

Selv om du har en tydelig plan for hvordan ting bør gjøres, så hold døren åpen for innspill og justeringer. Det beste er ofte å diskutere hvordan det kan gjøres sammen med partner slik at dere lander på et scenario som dere begge kan være fornøyde med. Det å være med på planleggingen kan øke trygghetsfølelsen og lysten til å prøve også.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This