5
(1)

Det kan være utfordrende å finne tid og mulighet til å ha sex når man har små barn.

Omsorgsoppgaver, rutiner og familietid gir mye glede, men tar også opp mye tid. Det er lett å glemme at forholdet til en selv eller eventuelle partner(e) også bør prioriteres høyt. Som de sier når man tar fly «Husk å ta på din egen maske før du hjelper andre».

Vi er mer sammen med barna våre i dag enn vi noen gang har vært før. Dette er i stor grad positivt både for dem og for oss, men vi har lett for å glemme at vi trenger egentid også.

Både sammen med eventuell(e) partner(e) og alenetid. Vi trenger nærhet, avslapning, romantikk og sex. I den første småbarnsfasen er det naturlig at fokuset er mest på babyen, men etter hvert som barna blir mer selvstendige så kan man gjenoppdage seg selv eller hverandre seksuelt.

 Prioriter å lære barna å sove i egen seng og på eget rom. Dette kan være utfordrende, men det er mye å vinne på det. Det kan være fristende å alltid ha åpen soveromsdør og sove mye sammen med barnet, men husk at dere alle taper på det hvis du blir utslitt av søvnmangel. Er det krise, så kan man selvsagt gjøre unntak, men vær forsiktig med å gjøre unntaket til regelen.

Lær barna å banke på soveromsdøren og vente på svar før de kommer inn så tidlig som mulig. Alle har rett til privatliv, og dette er det fint å lære seg og å øve på.

Husk å også respektere barnets rett til egentid og bank på før du går inn på deres soverom også.

Lås døren når du har sex med deg selv eller andre. Det kan føles stressende å tenke på at barnet skal stå på utsiden og ville inn, men du vil høre det hvis noen banker på eller snakker. Det er på ingen måte skadelig å måtte vente et øyeblikk før man får svar, eller på å bli hjulpet. Det er ikke bra hvis man unngår å ha sex fordi man er redd for at barna skal komme inn døren og se det.

Å få barn og oppdra dem sammen er en stor glede, men det er også utfordrende for forholdet. Husk at det å pleie deg selv og å prioritere hverandre også er viktig for barna. De har godt av å se positive rollemodeller som er gode mot hverandre og har overskudd til å være kjærester.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This