5
(5)

Jo flere vi er sammen… Denne uken kommer alle dagens tips å handle om gruppesex.

Når man allerede er i en romantisk og/eller seksuell relasjon og får lyst til å prøve gruppesex, så kan en bekymre seg for hva det vil gjøre med forholdet.

Dagens tips handler om hvordan man bevarer forholdet hvis man skal ha gruppesex.

Tenk gjerne gjennom hvorfor du vil ha gruppesex.

Er det ekstra spenning ved å være flere enn to, for å skjemme bort noen, å kunne ha sex med mennesker av ulike kjønn samtidig, variasjon, at du vil være sentrum for oppmerksomheten, eller noe helt annet?

Diskuter dette og hvordan du vil ha gruppesex med partner. Å være ærlig kan føles skummelt, men det er viktig for å forhindre problemer senere.

Hvis for eksempel den ene blir sjalu og ikke vil fortsette planleggingen fordi den andre vil ha variasjon, så er det et tegn på at dere ikke er klare for å sette fantasien ut i livet.

Snakk om hva dere ønsker å få ut av gruppesexen og planlegg slik at alle får det de ønsker. Det er en stor fordel om dere kjenner den/de andres tenningsmønster og at dere allerede har tilfredsstillende sex med hverandre. Da kan dere inkludere det gode fra deres sexliv i gruppesexen. Diskuter grenser på forhånd. Er det noe du absolutt ikke vil at din(e) partner(e) skal gjøre med andre, eller med deg? Snakk om det før dere er i gang.

Husk å respektere grenser. Ingen har krav på å få virkeliggjort alle sine fantasier.

Det er sjelden en god ide å ha gruppesex hvis forholdet er i trøbbel og dere tenker at dette skal løse problemet. Da bør man jobbe med relasjonen først.

Det viktigste er å snakke om ønsker og forventninger. Kanskje har den ene fantasert om gruppesex lenge, og den andre nettopp begynt å vurdere det. Timingen må være riktig, og det er viktig å ikke presse noen. Hvis dere stresser, så er det større sjanse for at en eller flere vil ombestemme seg eller angre etterpå.

Husk å bekrefte hverandre før, underveis og etter. Å føle seg sett av partneren sin og å vite at dere har hverandres beste i fokus er viktig – det kan være forskjellen på vellykket gruppesex og å havne i en krangel. Alle deltagere trenger tydelig kommunikasjon og fokus på deres behov, men man må ikke glemme at partnere din kan føle seg litt ekstra sårbar når dere skal ha sex med andre.

Hva sier forskningen? Hvis det er en idé som alle i forholdet tenner på, så er det ikke så risikabelt som mange tror å ha gruppesex.

Forskning viser at en femtedel av de spurte oppgir at det å ha en trekant hadde negativ effekt på forholdet, en femtedel sa at det hadde positiv effekt, og resten (3 av 5) sa at det ikke påvirket forholdet i noen retning. Altså hadde det ingen negativ effekt hos 4 av 5.

I morgen kommer et nytt tips om det å ha gruppesex.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This