4.8
(10)

Hvis du driver med BDSM og har en partner som i utgangspunktet er nøytral eller ikke liker det, så kan det være utfordrende å snakke om. Dagens tips handler om hvordan man kan kommunisere om temaet på en åpen og positiv måte. Dette kan man gjøre sammen med en sexolog, eller prøve selv først.

Først er det lurt å spørre den nøytrale om hva BDSM betyr for dem. Motstå fristelsen til å korrigere, legge til eller legge ord i munnen på den som snakker. Det er veldig viktig at du følger med på hva de sier og viser at du lytter. Prøv å være åpen og virkelig ta inn det de sier i stedet for å lete etter motargumenter og kun fokusere på det du skal si etterpå. De fleste av oss har fordommer om BDSM, og det er ikke deres skyld hvis de har internalisert noen av holdningene til kink som de har hørt gjennom media eller bekjente.

Så er det din tur til å si hva BDSM betyr for deg. Fokuser på hva det gir deg og hva du liker, uten forventninger om at den andre skal gi deg det. Snakk gjerne generelt og gi fakta om hva BDSM er. Det er lov til å rette opp i misforståelser og myter, men unngå å gjøre dette personlig hvis du kan. Denne diskusjonen handler om å åpne opp for flere samtaler, ikke om å vinnne dagens debatt.

Snakk om deres felles opplevelser, og tenk på om det er noe dere allerede gjør som kan tolkes som BDSM, eller utvides til å bli det. Hvis din partner for eksempel gir deg instruksjoner, kan dette bli til dominans? Kanskje kan dere finne noen kompromisser som er innenfor begges grenser?

Prøv å ha et åpent sinn og stille uten forventninger. Hvis du er heldig, så er den nøytrale villig til å eksperimentere litt. I så fall er det viktig at hen vet at det er ok å prøve en gang, og ikke gjøre det igjen hvis det ikke ble en suksess. Det er greit å være entusiastisk, men understrek at hen ikke skylder deg noe, og at de ikke bør føle noe press.

Det er alltid en mulighet for at de ikke vil like det, og at du enten må dyrke BDSM-interessen alene i den grad du kan det, eller må bestemme deg for om du kan leve uten. Dette bør du forsøke å forsone deg med. Er du heldig så oppdager dere at det kanskje var fordommer eller et snevert syn på hva BDSM er som sto i veien for å utforske.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.8 / 5. 10

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This