5
(3)

Har du forsøkt å eksperimentere med dominans uten å lykkes, eller har et ønske om å bli flinkere? Da er dagens tips for deg.

Rollen som dominant må være avtalt på forhånd med samtykke fra den man dominerer. Det er positivt å snakke litt om forventninger før man setter i gang. Slik kan du unngå å bomme med stilen. Kanskje er du en streng lærer, mens det den underdanige ønsket seg var en helt annen type dominans?

Føler du at rollen ikke faller deg naturlig, så kan det ha mange årsaker. Kanskje ville du trives bedre i en annen rolle, du trenger mer øvelse for å bli trygg, du trenger positive tilbakemeldinger, eller bekreftelse på at det du gjør er ønsket. Dette kan du snakke om med en mentor, eller med din partner. Dersom den underdanige glemmer sin rolle, så vil det påvirke dynamikken mellom dere. Da anbefaler vi å ta en timeout og forhandle på nytt. Begge må samarbeide for at rollespillet skal fungere.

Hvis du har inntrykk av at den underdanige begynner å kjede seg, så er det grunn til å se på om du har tilpasset deg din partners ønsker slik at hen får det hen trenger. Gir du utfordringer? Er det oppgaver som den underdanige tenner på, eller vil ha? Husker du å rose? Følger du med og reagerer på dårlig disiplin?

Er du sjenert eller introvert og føler at potensielle partnere ikke tar deg på alvor i rollen så kan det være bra å øve med noen som du er trygg på. Man må på ingen måte være utadvendt eller en ledertype for å være dominant. Kanskje har du uten å tenke over det imitert en karikatur av en dominant person. Tenk over hva som føles naturlig for deg, og gjør det. Lavmælt hvisking, stille selvsikkerhet eller lignende kan gjøre vel så stort inntrykk som å bjeffe ordre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This