5
(3)

Noen engster seg for å bli smittet av seksuelt overførbare sykdommer når de skal ha gruppesex. Det er viktig å understreke at man kan bli smittet av det når man har en partner også, og at noe av den ekstra frykten for å bli smittet kanskje handler om skam eller fordommer knyttet til å ha flere partnere.

Kjønnssykdommer er ikke verre enn andre sykdommer, og man skal ikke bidra til stigmatisering eller overdrive risikoen. Når det er sagt, så er det alltid en god ide å diskutere potensiell risiko, smittestatus, om man skal bruke beskyttelse, og hva slags beskyttelse man eventuelt skal bruke.

Spør gjerne alle deltakere om deres smittestatus, og svar ærlig om du selv blir spurt. Noen ønsker legeattest på at man er testet nylig. Slik kan alle ta et informert valg om hva de ønsker å gjøre. Avtal på forhånd om man skal bruke beskyttelse, og hva slags. Diskuter ulike typer beskyttelse til forskjellige seksuelle aktiviteter, for eksempel ved oralsex, bytte av partner, mm. Vi anbefaler å alltid bruke beskyttelse. Husk at sikker sex ikke finnes, men man kan gjøre den sikrere.

Det er viktig å ha nok kondomer! Kondomer kan sprekke, man kan knote litt med å sette dem på, ha sex på en annen måte enn man opprinnelig planla, og de må byttes når man bytter partner. Kondomer kan brukes både på penis, sexleketøy eller fingre. Det er dumt å måtte løpe på butikken midt i moroa, så kjøp flere enn du tror du trenger, og tenk også på ulike størrelser.

Andre ting som kan være kjekt å ha er gummihansker, desinfeksjonssprit og slikkelapper. Latekshansker er praktisk å ha ved fingring, analsex, mm. Så slipper man å sprite hendene, eller forlate for å vaske fingrene. Husk at du kan lage en slikkelapp ved å klippe opp en latekshanske eller en kondom. Latekshansker er fine å ha blant annet til penetrering med fingre.

Bytt kondomer eller hansker mellom ulike partnere og hvis man går fra analsex til vaginal- eller oralsex. Tenk gjerne igjennom når kondomer og hansker skal byttes på forhånd slik at dere slipper å diskutere det underveis.

Sexleketøy bør rengjøres på forhånd og imellom ulike personer og forskjellige typer sex. Det er lurt å ha egne sett med leketøy til hver person hvis det er mulig.

Jo mer forberedt en er på forhånd, jo lettere går det gjerne å minimere smitterisikoen underveis. Husk å holde dere til det som er avtalt.

Hvis en person blir utålmodig, eller syns forholdsreglene er for mye, så er ikke det grunn nok til å kutte ut noe av det man har avtalt. For å gjøre det, så må alle være enige. Når det dere har avtalt overholdes, så kan alle slappe av og fokusere på nytelse.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This