4.3
(9)

Glidemiddel blir ofte undervurdert som både seksuelt hjelpemiddel og sexleketøy – og så har vi noen tips til bruk av glidemiddel som ikke har noe med sex å gjøre…

Onani
Når du onanerer kan glidemiddel gjøre det ekstra deilig uansett om du har vulva eller penis. Det kan gi variasjon til den vanlige metoden, eller gjøres hver gang.

Klitoris er svært følsom, og mange syns det er ubehagelig med tørre fingertupper der. Glidemiddel kan bidra til at både oralsex, stimulering med fingre eller vibrator blir mye bedre.

Bruker man womanizer (en type sexleketøy som suger/blåser på klitoris) så bør man alltid bruke et par dråper glidemiddel slik at den får tak.

Vannbasert glidemiddel trekker seg etterhvert inn i huden og fordamper, og om du påfører et tynt lag med glidemiddel på brystvortene vil du kjenne en kilende, kjølende og etterhvert strammende følelse.

De av oss som har penis kan bruke glidemiddel bare på penishodet for at forhuden skal gli lettere fram og tilbake.

Man kan også bruke det på hele penis for å få mindre friksjon når man beveger hånden opp og ned langs skaftet. Dette er spesielt nyttig hvis man er omskåret.

Sex med partner
Glidemiddel kan brukes på mange ulike måter til sex med partner. Det kan gi bedre glid ved penetrerende sex, oralsex (de fleste typer glidemiddel er trygge å spise), massasje, fingring, erotisk berøring på erogene soner, og så videre.

Leketøy
Glidemiddel kan brukes til dildoer og vibratorer både ved penetrering og ellers. Å stimulere for eksempel brystvorter eller klitoris kan føles bedre med litt glidemiddel. Man bør alltid bruke glidemiddel sammen med en runkemuffe eller fleshlight. Husk å rengjøre leketøyet etter bruk.

Analsex
Fordi analen ikke fukter seg selv så må man tilføre glid når man har penetrerende analsex. Det gjelder uansett om man penetrerer med fingre, penis, eller sexleketøy. Det passer også godt ved rimming eller annen type lek. Det er viktig å bruke nok glidemiddel når man skal ha analsex.

Sex i dusjen/ i vann
Vann og såpevann fungerer veldig dårlig som glidemiddel, men det betyr ikke at dere kan ha det ekstra moro i dusjen. Bruk gjerne silikonbasert glid som ikke blir skylt bort så raskt.

Kaldt og varmt
Dersom dere har lyst til å eksperimentere med temperaturforskjeller så går det også fint an. Enten dere lar glidemiddelet ligge i varmt vann eller kjøleskapet en stund, kan det bli riktig pirrende og annerledes. Test alltid temperaturen med en dråpe eller to på underarmen først, bare for sikkerhets skyld. Glidemiddelet vil uansett ganske raskt justere seg til kroppstemeraturen deres.

Det er bare fantasien som setter grenser for hva glidemiddel kan brukes til. Ikke vær redd for å teste hvordan det føles. Skulle det ikke bli full klaff, så er det bare å vaske det av igjen.

Ikke bare til sex!
Glidemiddel kan også brukes til andre ting enn sex. Vannbasert glidemiddel kan i nødstilfeller brukes som hårgelé og silikonbasert glidemiddel kan gi ekstra skinn til lærbuksene dine. Glidemiddel kan brukes på skrikende dørbeslag, og gnisser lårene mot hverandre en varm dag så lindrer et tynt lag med silikonbasert glidemiddel.

Og for deg som er god på bunnen, sliter du med å få på en trang dykkerdrakt så glir du lettere inn med glidemiddel.

Er du solbrent og ikke har noe annet for hånden, så pøs på med vannbasert glidemiddel, det kjøler og tilfører fuktighet. Et par tuber med glidemiddel kan med andre ord være greit å ha for hånden – uansett hva du skal bruke hånden til…

Vi gjør oppmerksom på at denne teksten er betalt annonsørinnhold fra RFSU, skrevet av en sexolog. Sjekk ut utvalget av glidemiddel på RFSUs hjemmeside.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.3 / 5. 9

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This