5
(5)

Dagens tips er å oppsøke en sexolog om du føler det er riktig for deg.

Sexologer kan hjelpe til med mange ulike problemstillinger når det gjelder seksualitet, kjønn, relasjoner og kropp.

Sexologer selger ikke seksuelle tjenester, men tilbyr rådgivning, samtaler og ofte også undervisning og foredrag.

En god sexolog hjelper deg å finne fram i jungelen av informasjon om seksualitet uten å påføre skam. Fordi mange av oss har vært igjennom en mangelfull og/eller svært begrenset seksualundervisning, så er det fint å kunne oppsøke ekspertise for å få svar på det man lurer på.

Det anslås at minst 5 prosent av befolkningen til enhver tid har seksuelle problemer som de trenger hjelp til å få gjort noe med.

Vi blir hele tiden bombardert med budskapet at sex er naturlig og skal skje helt av seg selv, men i virkeligheten er det mange av oss som trenger rådgivning for å finne ut av eget tenningsmønster, hvordan man kommuniserer med andre om sex, og mye annet.

Her får du noen eksempler på hva en sexolog kan hjelpe deg med.

På det individuelle planet:
Skamfølelse knyttet til kropp, tenningsmønster eller seksualitet generelt. Spørsmål om kjønn, deriblant kjønnsidentitet. Traumer knyttet til for eksempel seksuelle overgrep. Hjelp til å finne en partner. Rådgivning knyttet til kroppsbilde eller selvtillit. Spørsmål om seksuell orientering. Ereksjonssvikt. Spørsmål om kjøp eller salg av sex. Informasjon om hvordan man har sex, alt fra grunnleggende til avanserte ting. Hvordan gi seg selv tillatelse til å si ja til sex. Grensesetting. Hvordan snakke med barna sine om seksualitet. Smerter ved sex. Orgasmeproblemer.

I par eller andre typer relasjoner:
Utfordringer knyttet til ulikt tenningsmønster eller seksuell lyst. Spørsmål om å åpne forholdet eller det å være polyamorøs. Å akseptere nye forutsetninger som følge av alder, sykdom eller funksjonsvariasjoner. Hvordan finne tid til sex. Hjelp til å snakke sammen om sex. Hvordan gjøre god sex enda bedre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This