5
(2)

Mange av oss er blitt mer bevisste på hvor viktig samtykke er i løpet av de siste årene. Fordi seksualitet fremdeles er tabu å snakke om, så mangler vi ofte et språk for å snakke om hva vi liker. Dagens tips er derfor å snakke om hva du kaller ulike seksuelle aktiviteter og kroppsdeler.

Første trinn er å tenke på hvilke ord du foretrekker. Når det gjelder ditt eget kjønnsorgan: Hva kaller du det? Hva vil du at andre skal si? Kanskje er det de samme ordene, kanskje ikke. Noen liker å bruke ord fra anatomien, som vulva, vagina, penis eller bryster. Noen foretrekker de litt mer folkelige fitte, kuk, pupper. Kanskje finnes det noen flotte dialektord eller et kallenavn du har lyst til å bruke? Si dem gjerne til deg selv slik at du venner deg til å si dem høyt og det blir lettere å dele dem med andre. Ordene trenger ikke å være de du lærte på skolen. Det viktige er at de fungerer for deg.

Så gjør du det samme med ord for ulike seksuelle aktiviteter. Liker du samleie, penetrerende sex, puling, knulling, eller noe helt annet? Tenk på hvilke ord du vil bruke for å spørre om samtykke og hvilke du vil høre. Dette er også en fin anledning til å tenke igjennom hva slags aktivitet du liker. Hva liker du å gi, hva liker du å motta, og så videre.

Hvis eller når du har partner(e) så bør du oppmuntre dem til å gå igjennom hvilke ord de liker og ønsker å bruke. Ta hensyn til hverandres ønsker og respekter de ordene de ønsker å bruke om seg selv. Slik kan dere bli enige om et språk om seksualitet som alle er komfortable med med og få øvd litt på å bruke det. Det finnes ikke noe riktig eller feil her. Det viktige er hva dere liker.

Slik får man et språk for å snakke om samtykke, hva man ønsker seg og grenser. Det kan være uvant å snakke så mye om sex, men det er veldig positivt når man først kommer i gang. Det er kjempeviktig å kunne snakke om hva man vil for å kunne ha god sex.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This