5
(5)

Det er ikke så uvanlig for klienter å føle seksuell eller romantisk tiltrekning til en psykolog, rådgiver eller sexolog.

Mennesker i disse yrkesgruppene jobber som regel med dypt personlige problemstillinger, og for klientene så kan det å være sårbar og så bli hørt og forstått øke sjansen for at man føler seg forelsket.

Så hva gjør du med disse følelsene?

En liten realitetsorientering kan være på sin plass. Etikk er viktig i psykologi, sexologi og andre lignende yrker. Det er ikke tillatt for rådgivere eller behandlere å ha seksuelle eller romantiske forhold til sine klienter. Det kan gjøre at de mister jobben sin. For noen gjelder dette både nåværende og tidligere klienter. Det er et skjevt maktforhold mellom rådgiver og klient, og den ene sitter gjerne med mye mer kunnskap om den andre. Det gjør at et eventuelt forhold vil være problematisk, og risikoen for at det etter en tid vil føles feil for en eller begge er relativt stor.

Et godt råd er å fortelle om følelsene hvis de plager deg. En god terapeut eller rådgiver kan hjelpe deg med å takle denne situasjonen. Vær forberedt på å få høre at det aldri kan bli noe mellom dere, og at terapeuten ikke snakker om sine følelser. Det kan hjelpe å vite at det helt sikkert ikke blir dere slik at du kan komme deg videre. Kanskje hjelper det også å dele tankene dine med en venn eller noen andre du stoler på.

Du kan også forsøke å bare ta tiden til hjelp. Forelskelser går som regel over, og det å synes at noen er sexy betyr ikke at du må fortelle dem at du gjør det. Hvis det går greit å fortsette samtalene eller behandlingen til tross for tiltrekningen du føler, så kan du gjør det og satse på at følelsene avtar over tid.

En annen mulighet er å bytte behandler. Dette er særlig aktuelt dersom tiltrekningen har vart over tid. Det å med jevne mellomrom tilbringe tid alene sammen kan gjøre det vanskelig å slutte å tenke på behandleren. Da kan en pause eller det å finne en annen behandler være løsningen.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This