5
(2)

Når man går inn i en ny relasjon er fokuset oftest bare på de positive tingene. Man diskuterer framtidsplaner og drømmer og tenker lite på mulige utfordringer.

For å forebygge senere problemer så anbefaler vi å diskutere ulike problemstillinger som kan komme opp. Et godt eksempel på det er utroskap.

De fleste er enige om at utroskap er uønsket i forhold. Utfordringen er at vi har ulike definisjoner på hva utroskap er. Det kan derfor lønne seg å diskutere hva det betyr for dere og bli enige om grenser.

En enkel definisjon på utroskap kan være at det er et brudd på avtalen eller grensene man har satt i forholdet. Hvis avtalen kun gikk ut på at man ikke skulle være utro, så risikerer man at en person kysser noen med god samvittighet fordi de tenker at kun penetrerende sex er utroskap, og at den andre da gjør det slutt fordi de mener at partneren har vært utro.

Først bør du tenke over hva utroskap betyr for deg. Er det for eksempel utroskap å flørte, å sende intime meldinger til hverandre, å være venner med eksen på facebook, å ha sex (og hva slags sex?), å kline, eller å sove sammen? Tenk også på om det du kommer fram til er rimelig å kreve av en partner. For eksempel vil det være umulig å aldri se på en annen attraktiv person enn deg igjen.

Når dere hver for dere har funnet ut hvor grensen går for dere, så bør dere ha en prat for å bli enig om hvordan dere vil ha det.

Forhåpentligvis har dere ganske lik forståelse av hva utroskap er eller kan respektere hverandres grenser. Hvis ikke, så kan det være lurt å oppsøke hjelp hos en parterapeut eller sexolog for å finne ut hvordan dere skal løse det. Ved å ha en slik samtale så kan dere bekrefte at dere ønsker å være sammen, lære noe nytt om hverandre, og unngå misforståelser i framtiden.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This