5
(6)

I gårsdagens tips handlet det om hva som tenner oss og gir mer sexlyst. Men hva med det motsatte? Det er nyttig både for oss selv og våre partnere å vite hva som ikke tenner oss også.

Hvis du vet hva dine «av-knapper» er, så er det bra å dele det med partner(e). Slik kan de unngå å uforvarende gjøre noe som er avtennende for deg. I tillegg kan de få verdifull kunnskap om når det er lurt å ikke prøve å forføre deg. Det er vondt å bli avvist, selv om vi alle opplever det iblant. Da er det fint å vite at det for eksempel handlet om uheldig timing, eller å få oppskriften til hvordan man kan unngå det neste gang.

Vet du hva dine av-knapper er? Kanskje vet du at når din partner tar på deg når du gjør husarbeid, prøver å få deg tent når dere har lagt dere og du er klar for å sove, eller når du akkurat har spist en stor middag, så er du sjelden eller aldri med på notene? Da kan det være lurt å snakke om det, og gjerne tipse om på-knappene i stedet.

Hvis du i perioder opplever mye stress, eller kjenner at fokuset ikke er på sex, så er det klokt å kommunisere om det. Kanskje kan dere prioritere andre ting enn sex en stund og sette en dato for når dere skal prøve neste gang. For eksempel hvis man har en viktig innlevering, mye jobbstress, ekstra mye oppfølging av barna så kan man si at etter dette møtet om 4 dager, da prioriterer jeg deg, og oss. Forhåpentligvis så kan man da bruke noen av på-knappene på forhånd, for eksempel egentid, å sove ut ordentlig, eller sette på sexy musikk.

Det kan være vanskelig å si til en partner at «akkurat det der, det liker jeg ikke», men resultatet blir oftest positivt for begge. Partner slipper å føle seg avvist uten grunn, og du slipper å irritere deg, eller å bli utsatt for tilnærminger som har det motsatte av ønsket effekt.

Ved å lære mer om dine og eventuelle partneres av-knapper, så kan du også legge til rette for mer lyst ved å unngå hinder for tenning og god sex.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This