5
(6)

Dagens tips handler om å bli trygg på at du er like mye verdt uansett hva du veier, eller hvilken klesstørrelse du bruker.

Vi blir alle påvirket av kulturen rundt oss i ulik grad. Skjønnhetspress kan føles veldig sterkt, og påvirke selvbildet vårt. For mange er det et ideal å være slank, og det kan være vanskelig å akseptere det hvis vekten øker. Kroppsstørrelse er i stor grad genetisk betinget, og for de aller fleste er den vanskelig, eller rett og slett umulig, å forandre.

Hvis vi spør noen om de syns at tykke mennesker er mindre verdt enn tynne, så vil nesten alle svare nei. Selvsagt er man likeverdig uavhengig av vekt. Likevel så kjenner mange av oss på en følelse av mindreverdighet hvis klærne plutselig virker å ha krympet i skapet, eller når vi må bruke det neste hullet i beltet.

Dette er helt unødvendig. Prøv å akseptere at kroppen forandrer seg, og at dette er en naturlig del av livet. Det at en har lagt på seg betyr ikke at det er greit å snakke ned seg selv, å utsette hyggelige ting fordi en ikke føler at en fortjener det lenger, eller å akseptere mindre fra andre.

Du er verdt like mye, uansett hva du veier.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This