5
(2)

Spørre eller ikke spørre, det er spørsmålet. Vel, det er flere ting det er ok å spørre om før dere har sex.

Hva liker du?

Det virker kanskje selvfølgelig, men du bør absolutt spørre om hva hen liker. Kanskje liker dere akkurat det samme og er en perfekt match, eller du kan bli inspirert av det du får høre. Hvis du ikke hører noe du kunne tenke deg å gjøre, så kan du fortelle om hva du liker. Kanskje kan dere kompromisse, eller finner ut at dere ikke er en god match, i hvert fall akkurat i dag.

Hvordan er din smittestatus?

Dette blir gjerne 2-3 spørsmål i ett. Hvordan er din smittestatus, når testet du deg sist, og hva foretrekker du når det gjelder beskyttelse? Det kan føles litt pinlig å spørre om dette, men det er viktig å snakke om. Kanskje har hen HIV men får behandling og kan ikke smitte noen, kanskje går du på PrEP og føler deg da ekstra trygg. Trenger dere å kjøpe kondomer så er det greit å finne det ut før man står nakne foran hverandre. Disse spørsmålene kan forhindre bekymring og mer i etterkant.

Grenser

Hva er grensene dine? Lytt nøye, og husk grensene. Hvis du ikke føler at grensene dine blir tatt på alvor, eller opplever at personen ikke vil diskutere grenser, så kan det være en god grunn til å la være å ha sex. Forhåpentligvis så vil dere ha en god samtale om begges eller alles grenser. Det er tillitvekkende og gir trygghet, noe som er viktig for å kunne nyte.

Hvordan vil du føle deg?

Noen blir litt forvirret av å bli stilt dette spørsmålet. Enten fordi de tenker at svaret er selvsagt, eller fordi de faktisk må tenke etter og ikke er vant til det. Å snakke om hvordan man vil føle seg er viktig. Det er et vidt spekter å velge i, og hvis man er på fullstendig ulik kurs så kan det ødelegge god sex. Samtidig så vil det å være på bølgelengde her kunne gjøre det til en fantastisk opplevelse.

Skal vi sove sammen?

Det er nødvendig å vite hvor dere skal være, og nyttig å vite hvordan dere skal runde av. Vil dere nyte og så raskt gå hvert til sitt, eller blir det netflix og chill hele kvelden og frokost morgenen etter?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This