3.4
(5)

De av oss som har penis kan ha to typer orgasme. De kalles «våte» eller «tørre» fordi den ene er en orgasme med sædutløsning og den andre er uten. Dagens tips handler om tørre orgasmer.

Mekanismene i kroppen som gir orgasme og sædutløsning er separate. Oftest virker de sammen, men ikke alltid.

Når det nærmer seg orgasme vil musklene normalt lukke tilgangen til urinblæra slik at sæden blir ført ut gjennom penis. Tørre orgasmer kan oppstå på grunn av at sæden havner i urinblæra i stedet for å komme ut. Hvis sæden går opp i urinblæra kan man noen ganger se at urinen som kommer ut etterpå er litt uklar i fargen.

Tørre orgasmer kan også oppstå på grunn av stress, bivirkninger av medisiner, operasjoner, eller at man har ejakulert mange ganger allerede, eller lignende.

Tørre orgasmer trenger ikke nødvendigvis å behandles. Det kommer helt an på årsaken, og om den som får det opplever det som plagsomt. Behandling kan være samtaleterapi eller medisiner.

De av oss som opplever å få tørre orgasmer syns stort sett at de føles som en vanlig orgasme, bare uten at det kommer noe ut. Noen blir litt bekymret, men så lenge det bare skjer av og til så er det ikke noe å bekymre seg for. Hvis det skjer ofte, oppstår plutselig og varer over tid, eller man forsøker å få barn, så kan det likevel være lurt å snakke med en lege eller sexolog om det.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

3.4 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This