5
(1)

Er du skeiv og skal reise hjem til jul eller andre høytider, så håper vi at du blir tatt imot med den åpenhet og respekt som du fortjener. Har du ikke kommet ut til de du skal feire jul sammen med, eller vet at de ikke godtar deg slik du er, så har vi noen tips.

For det første så kan du vurdere om du vil eller må reise hjem. Særlig hvis du er åpen og ikke blir respektert, så kan det være lurt å ikke utsette seg for å være sammen med mennesker som ikke aksepterer deg slik du er. Vi vet at det å ikke kunne være åpen om egen identitet er psykisk skadelig.

Sett av tid til egenomsorg. Det kan være å høre på musikk, meditere, trene, eller å hvile ekstra mye for å veie opp for den psykiske påkjenningen du opplever. Tenk på hva som gir deg velvære og ro, og gjør så mye som mulig av det.

Hvis du må kle deg eller oppføre deg annerledes så sett av tid til å minne deg selv om hvem du er. Det kan du gjøre ved å se på bilder av deg selv hvor du føler deg vel, å snakke med noen som kjenner deg godt og som liker deg akkurat slik du er (slik det burde være med alle), lese bøker om noen som du identifiserer deg med, høre på podcaster som bekrefter deg, eller å ikke være hjemme hele tiden slik at du får vært hele deg i hvert fall en stund i løpet av julen.

Om du ikke kan være åpen med alle, så prøv likevel å finne en eller flere allierte der du skal være. En slektning, en venn eller en nabo som vet hvordan du har det og som du kan være deg selv sammen med.

Husk at selv om du ikke er “ute av skapet”, så er du fortsatt ekte.

Din seksuelle legning og/eller ditt kjønn er like viktige som alle andres, selv om du kanskje ikke føler deg trygg nok til å fortelle alle om det enda. Vit at det blir bedre for de aller fleste av oss, og at majoriteten støtter skeives rett til å være seg selv.

Hold ut til du finner den familien som er glad i hele deg, uansett om den er selvvalgt eller biologisk.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This