5
(3)

Vurderer dere å få barn og lurer på hvordan dette vil påvirke forholdet og sexlivet? Da er dagens tips for dere.

Det å få barn er en stor omveltning i livet. Vi anbefaler å snakke mye sammen på forhånd om hvordan arbeidsfordelingen skal være dersom dere planlegger barn eller er gravide. Det betyr mye for forholdet (og ikke minst barna) at foreldrene er likestilte og samarbeider godt om både barnestell og husarbeid. Det er lett å falle inn i tradisjonelle eller ikke så hensiktsmessige mønstre uten å tenke seg om, og det er lettere å få en god start og holde hverandre ansvarlige hvis man har gjort avtaler fra begynnelsen av.

Ha realistiske forventninger. Ikke tro at dere sannsynligvis vil være i gang med sex igjen etter bare noen dager, tenk på våkennetter og bleieskift og aksepter at dette må ha mest fokus en stund fremover.

Tenk på at dere ikke trenger å slutte å være nær hverandre selv om dere ikke har (lyst på) penetrerende sex en stund. Dere kan fortsatt ta på hverandre, kysse og kose. Det er bra å holde litt på de små øyeblikkene. Planlegg sex hvis det fungerer for dere.

Når hverdagen er tilbake igjen: Sett av tid til egentid og sex i den grad dere kan det. Husk at livet forandrer seg. Ofte på en måte som er ønsket og positiv, selv om endringer noen ganger gjør at vi mister noe som er verdifullt for oss. Det er lov til å sørge over at man kanskje har sex sjeldnere og blir mindre spontane, men det er verdifullt og fint å være foreldre.

Sjekk samlesiden: Seksualitet og svangerskap

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This