4.5
(6)

Dagens tips inneholder råd til de av oss som er i forhold. Dette er fem forslag til ting det kan være klokt å bli enige om i oppstarten, og deretter friske opp med jevne mellomrom.

1. Kranglekultur

Vi skal ikke kalle hverandre nedsettende ting, eller rope. Hvis temperaturen blir for høy, så skal vi ta en timeout og komme tilbake til diskusjonen på et tidspunkt da vi er roligere. Vi skal ikke fokusere på skyldfordeling, påføre skam eller vise forakt.

2. Bekreftelse

Vi skal være realistiske når det gjelder bekreftelse. Vi skal støtte, bekrefte og feire hverandre så mye som mulig innenfor rammene av å være ærlige, tro mot oss selv og eget behov for anerkjennelse. Vi skal ikke sette egen opplevelse i sentrum eller mene at det er den eneste sannheten, men åpne for flere versjoner av hva som er riktig.

3. Mening

Vi skal åpne opp for flere ulike måter å føle mening i hverdagen på. Vi skal oppmuntre hverandre til å skape og vedlikeholde et sosialt nettverk utenfor forholdet, og å skape rom for å oppleve mestring og mening gjennom hobbyer og andre positive opplevelser. Dette for å minske presset på forholdet som det eneste som gir mening i livet. Vi skal jobbe for å få våre behov dekket av andre mennesker, ting og aktiviteter enn kun partner(e).

4. Konflikt

Vi skal ikke holde fast i konflikter, men gjøre vårt beste for å reparere relasjonen etter diskusjoner. Vi skal øve på å sette skuffelse og lignende til side for å fokusere på samhold og å gå videre. Vi vil prøve å kompromisse når det gjelder uløselige konflikter og samarbeide for å kunne tolerere at de er der.

5. Tester

Vi skal ikke teste hverandre eller forvente at partnere er tankelesere. Vi skal uttrykke behov og ønsker gjennom klar, forståelig og vennlig kommunikasjon. Vi skal gjøre vårt beste for å tolerere det de gangene våre behov ikke kan bli dekket eller ønskene ikke blir oppfylt

 Kilde: @yourdiagnonsense

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This