0
(0)

Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis slår tilbake mot påstander om at han skal ha forsøkt å dekke over en skandale med anklager om seksuelle overgrep.

Opposisjonen og medier som støtter opposisjonen, drar det offentlige ordskiftet gjennom en sump og sprer «demagogisk gift», hevdet Mitsotakis i en tale i nasjonalforsamlingen torsdag.

Den siste tiden har gresk kulturliv blitt rammet av en rekke skandaler. Det samme gjelder idrettsmiljøer og utdanningsinstitusjoner, og hele kultursektoren hevdes å være preget av fryktkultur og overgrep.

Skandalene toppet seg forrige helg da Dimitris Lignadis, en nylig avgått kunstnerisk leder for det greske nasjonalteatret, ble pågrepet mistenkt for voldtekt av mindreårige, blant dem også migrantbarn.

Debatten i nasjonalforsamlingen kom i kjølvannet av at Lignadis skal forklare seg for påtalemyndigheten om anklagene. Han har tatt sterkt avstand fra påstandene i politiavhør siden helgen. Han sier at han er offer for giftig ryktespredning.

Det venstreorienterte opposisjonspartiet Syriza har anklaget statsministeren for å forsøke å dekke over saken og hevder at han og Lignadis er personlige venner, noe Mitsotakis har avvist på det sterkeste.

Skandalene har ført til krav om at kulturminister Lina Mendoni må gå av, noe Mitsotakis så langt har nektet å etterkomme.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This