5
(1)

Fellesorganisasjonen (FO) kåret onsdag Hanne Kro Sørborg til Årets sosialarbeider for hennes arbeid med ungdom som opplever utenforskap. Dette opplyser FO i en pressemelding.

Hanna Kro Sørborg, som du også finner i Seksualitet24 sin Fagfolk-katalog, får sosialarbeiderprisen for sitt arbeid mot urettferdighet, fordommer og utenforskap. Hun har løftet tabubelagte temaer knyttet til kjønn, religion, seksualitet og identitet.

Som sosionom med videreutdanning i sexologi er hun særlig kjent for sitt arbeid med utenforskap knyttet til ulike kjønnsidentiteter.

– Jeg blir litt sjenert, kjenner jeg. Det er et utrolig stort kompliment bare at noen har sendt inn en nominasjon, at noen synes innsatsen min er verdt en pris. Og så får jeg lyst til å heie på alle andre. Jeg har vært synlig, jobbet politisk og vært i pressen. Men jeg tenker på alle de sosialarbeiderne som hver dag jobber med enkeltsaker, sier Sørborg til FOs medlemsblad Fontene.

Til Seksualitet24 forteller Sørborg at hun ikke kunne ha fått til dette arbeidet alene.

– Jeg er utrolig heldig som har hatt mulighet til å jobbe sammen med mange dyktige fagfolk både lokalt og nasjonalt. Den støtten og samarbeidet jeg har fått gjennom nasjonalt SRHR nettverk, og da spesielt Sex og Politikk og Norsk forening for klinisk seksoligi har vært avgjørende.

– Hva kan en slik pris gjøre for arbeidet ditt framover?

– Jeg tror at en slik nasjonal pris er med på å gi legitimitet til et arbeid som i stor grad handler om å utfordre de etablerte måtene og tenke på. Det er utrolig viktig i arbeidet for inkludering og mangfold.

–  Hva tenker du er det viktigste med den jobben du gjør?

– Jeg mener det viktigste jeg gjør er å heie på et mangfold av mennesker og utfordre samfunnets strukturer, sier Sørborg til Seksualitet24.

Kristiansand kommune og ordfører Jan Oddvar Skisland stiller seg i alle fall bak sosialarbeideren sin.

– Uredd, banebrytende,engasjert, inkluderende, viktig og en som gir og gir av seg selv. Jeg er utrolig stolt og glad for at vi har en ressurs og et medmenneske som deg i kommunen vår, skriver Skisland i en kommentar til Sørborg på sosiale medier.

Fellesorganisasjonen (FO) er fagforeningen og profesjonsforbundet for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Hvert år deler de ut prisen Årets sosialarbeider til et eller en gruppe FO-medlemmer som i særlig grad har utøvd godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling innenfor FOs fagfelt.

Forbundsleder, Mimmi Kvisvik, mener prisen er velfortjent.

– Hanne fortjener virkelig denne prisen. Hun når ungdom på en helt egen måte, gjennom en kombinasjon av egne opplevelser av utenforskap og faglig tyngde. Dette er særlig tydelig overfor ungdom som strever med egen kjønnsidentitet. Hun har en utradisjonell og uredd måte å snakke om sex på som vekker oppsikt både hos dem som er enige og uenige med henne, sier Kvisvik.

Sørborg har lang fartstid fra barnevernstjenesten, men har siden 2015 jobbet med ungdom i Sogndalen kommune, nå Kristiansand kommune.

– Hanne tror jeg trives best i jobber hvor hun kan ha mer frie tøyler og kan utforme innholdet i jobben selv og finne løsninger sammen med de det gjelder – og det er jo det sosialt arbeid i stor grad handler om, legger Kvisvik til.

FO har siden 2006 delt ut prisen til Årets sosialarbeider på den internasjonale sosialarbeiderdagen i mars. Men korona og nedstigingen av Norge, gjorde at sosialarbeiderdagen for 2020 ble avlyst. Prisen ble utdelt på ukens landsstyremøte.

– Landsstyret vedtok allerede i februar at prisen skulle gå til Hanne og vi synes det nå er veldig godt å endelig kunne dele hvem som har fått prisen, sier FOs forbundsleder, Mimmi Kvisvik.

 

Foto: Eirik Dahl Viggen / Fontene

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This