5
(5)

Håndjern er et populært sexleketøy. Her får du noen tips til hvordan du kan bruke dem trygt.

Håndjern kan brukes både ute og inne, og de tar liten plass og er lette å ta med seg på eventyr.

De kan feste håndledd eller ankler sammen, og også festes i andre ting slik at man ikke kan gå noen steder. Hva man gjør når håndjernene er på er helt opp til dere.

Man kan for eksempel bruke bind for øynene og fokusere på sensuell berøring, ha et rollespill som politi og røver, bruke dem til bondage under samleie, eller som “straff”.

Hvis dere ønsker det så kan dere inkludere dominans og underkastelse, og man kan fint bytte på å være den som har håndjernene på. Det kan føles pirrende å gi fra seg eller å ta kontrollen en stund

Noen viktige sikkerhetstips er å ikke stramme håndjernene for mye slik at blodtilførselen stopper.

Sjekk gjerne farge og temperatur på kroppsdelen(e) som er satt fast med jevne mellomrom og ta av håndjernene hvis kroppsdelen blir kald eller skifter farge. Håndjern egner seg dårlig til langtidsbondage eller til å henge fra på grunn av at de kan ha skarpe kanter som stopper blodtilførselen, klemmer nerver eller forårsaker smerte når de blir presset inn i en ankel eller et håndledd.

Kjøp gjerne håndjern som kan låses i en bestemt stilling, så slipper man å oppleve at de blir strammere fordi man kommer borti dem, og må låses opp underveis.

Ha alltid ekstra nøkler lett tilgjengelig. Plutselig mister man en nøkkel eller glemmer hvor man har lagt den, og har ikke tid til å lete.

Vi anbefaler å kjøpe håndjern i god kvalitet slik at sjansen for at de går i vranglås er mindre. Bruk gjerne stoppord.

Hvis man bruker håndjern alene så er det viktig å ta noen ekstra forholdsregler. Vi anbefaler at man avtaler en tid med noen man kjenner, og at de kommer innom hvis man ikke har sendt en melding innen dette tidspunktet.

Unngå stillinger hvor du kan falle og skade deg. Husk at ekstra nøkler må være tilgjengelig der du låser deg fast. Hvis du mister nøkkelen så hjelper det lite å ha ekstra nøkler et sted hvor du ikke når dem.

Et tips hvis du ikke liker tanken på at nøklene er tilgjengelig med en gang er å fryse dem inn i isbiter. Da må man selvsagt være klar over risikoen ved ikke å få tak i dem øyeblikkelig om nødvendig.

Det er ikke veldig farlig å bruke håndjern, men det er lurt å tenke på sikkerheten. Slik unngår man å måtte avbryte underveis eller å få smerter, og man kan i stedet konsentrere seg om nytelse og og tilfredsstillelse.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This