5
(4)

Hackere tok kontroll over menns elektroniske kyskhetsbur over hele verden og tok de stakkars mennenes peniser som gisler som de ville bytte mot bitcoin.

Du har kanskje lest om hvordan hackere har tatt over datamaskiner, sikkerhetskameraer, dashbord-kameraer, smarttelefoner og -TVer, men nå har altså datakyndige kjeltringer utnyttet en sikkerhetsfeil i et såkalt kyskhetsbur, og satt mange menn i en alvorlig klemme – bokstavelig talt.

Sent i 2020 ble det avslørt en sikkerhetsfeil i Cellmate Chastity Cage, en kyskhetsanordning for menn som låser penis i et bur slik at både ereksjon, samleie og onani blir umulig.

Slike kyskhetsbur brukes gjerne i BDSM-miljøer, og akkurat denne utgaven ble solgt av mange kjente og store nettbutikker til kunder over hele verden.

Hackerne skaffet seg tilgang til burene og fjernlåste dem slik at eierne ikke kunne få penisen ut av buret.

Flere av de uheldige mennene fikk deretter tilsendt krav fra hackerne om å betale løsepenger dersom de ville ha tilbake penisen sin. Løsesummen ble krevd i bitcoin til en verdi av cirka 7000 kroner.

Skjermdump av dialogen mellom hackerne og de uheldige mennene viser hvordan hackerne blant annet skal ha skrevet «Nå er pikken din min.» for deretter å komme med sine pengekrav.

Den kinesiske produsenten har nå tettet sikkerhetshullet etter at de ble varslet om det av britiske sikkerhetsspesialister. BBC melder at produsenten også har utarbeidet en nødløsning dersom noen likevel skulle bli utsatt for utpressing. Før dette var på plass var den eneste måte å komme seg ut av buret på å bruke vinkelsliper og annet lignende verktøy.

Når buret er i bruk kobles det opp mot med en app på en smarttelefon via Bluetooth. Den som har kontroll på telefonen bestemmer også når buret kan åpnes og lukkes. Hackerne kom seg inn på burets system via internett og produsentens server.

Hackerne fant en måte der de lurte serveren til produsenten til å avsløre navnet på kundene, deres private informasjon, serienummeret på hvert enkelt apparat, samt geografiske plassering. Et oversiktskart fra leverandøren viser hvor burene er blitt solgt, og flere av dem er solgt i Norge. Totalt regner produsenten med å ha solgt 40 000 bur, først og fremst i Europa, USA og Øst-Asia.

Nettstedet Vice intervjuet en av kundene som hadde fått melding fra hackerne om at de hadde tatt kontroll over sexleketøyet hans. «Robert» forteller at han var sjeleglad for at han ikke hadde på seg kyskhetsburet da hackerne tok kontakt. Han sjekket buret og oppdaget at det ganske riktig var låst.

Det er ikke kjent hvor mange menn som faktisk hadde på seg kyskhetsburet da det ble låst eller hvor mange som valgte å betale løsepengene.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This