5
(4)

23. september er bisynlighetsdagen.

Bisynlighetsdagen er også kjent som bipride og den internasjonale dagen for biseksuelle. Den har blitt feiret siden 1999, og ble startet for å skape positiv oppmerksomhet rundt bifile mennesker.

Å være bifil betyr at man kan bli romantisk og seksuelt tiltrukket av mennesker av samme eller andre kjønn enn en selv.

Når man ser på levekårsundersøkelser så kommer bifile personer dårligere ut enn både heterofile og homofile. Bifile kvinner har bla. oftere psykiske helseplager og opplever oftere å bli utsatt for seksuelle overgrep og bifile menn er sjeldnere åpne om at de er bifile i frykt for å bli trakassert eller diskriminert.

Bifile mennesker opplever dobbelt diskriminering i det at de blir diskriminert både av heterofile og andre skeive.

Biseksuelle kvinner blir ofte sett på som heterofile kvinner som bare eksperimenterer (særlig av lesbiske kvinner) og bifile menn blir ofte sett på homofile som bare ennå ikke har kommet ut av skapet. Snakk om å tenke at alle egentlig bare liker menn?

Det er heller ikke sant at bifile mennesker oftere er utro, at alle elsker gruppesex, eller at de ikke kan leve med bare en partner.

Å være utro, like gruppesex eller være polyamorøse kan alle være, helt uavhengig av seksuell orientering. Det er trist at det er så mange myter rundt det å være bifil, men vi håper at bedre seksualopplysning og mer åpenhet skal føre til positive endringer.

Bifile mennesker er like ulike som alle andre. Noen blir oftere tiltrukket av mennesker med et bestemt kjønn enn andre, noen har kun erfaring med mennesker av et kjønn. De er fortsatt bifile.

Hvis en av dine partner(e) er bifil, så er det ingen grunn til å bekymre seg. Det finnes mange grunner til å sette pris på det.

Forskere i Australia fant ut at kvinner som hadde vært i forhod med biseksuelle menn syntes de var bedre elskere og mer omsorgsfulle langtidspartnere enn heterofile menn.

Kvinnene sa at de bifile mennene var mer åpne for å eksperimentere seksuelt og hadde færre kvinnefiendtlige holdninger og mindre følelsesmessig bagasje enn heterofile menn. 

Det å ha talent for å bli tiltrukket av mennesker av ulike kjønn burde feires. Vi håper at det å være åpen og stolt av sin seksuelle orientering en dag skal være den største selvfølge.

I dag kan man feire bisynlighetsdagen ved å legge et biflagg på profilbildet sitt på facebook, lese om å være bifil, komme ut som bifil eller bare nyte at en er bifil, eller sende en hilsen til noen en kjenner.

Noen kjente bifile mennesker: David Bowie, Michelle Rodriguez, Margaret Cho, Malcolm X, Frida Kahlo, Katharine Hepburn, Oscar Wilde, Freddie Mercury, Alfred Kinsey, Marlene Dietrich, Virginia Woolf, Kristen Stewart, Drew Barrymore, Daniel Newman, Halsey, Clive Davis, Lady Gaga, Billie Joe Armstrong; Frenchie Davis, Sara Ramirez, Azealia Banks og Alan Cumming.

Gratulerer med dagen!

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This