5
(4)

Dagens tips er å godta det du ikke kan forandre hvis forholdet totalt sett er bra.

Dan Savage som nå har skrevet en rådgivningsspalte om seksualitet i 30 år fant på uttrykket «The price of admission». Det kan oversettes som inngangsprisen til et forhold, eller det man må leve med for å kunne være sammen med en bestemt person.

Stort sett alle har irriterende uvaner eller egenskaper. Det bør være akseptabelt å ta opp ting som plager en med partneren sin på en ordentlig måte. Kanskje bytter aldri kjæresten din den tomme dorullen med en ny, eller låner hårbørsten din selv om du har sagt at det ikke er ok?

Noen ganger så retter man på slike ting for å få hverdagen til å flyte, men det er noen ting man enten ikke kan forandre, eller ikke greier å endre. Da er det klokt å vurdere om dette er noe man kan leve med, og forsøke å akseptere det. Selv om du blir sint og oppgitt hver gang du finner ut at hen har satt den tomme melkepakken tilbake i kjøleskapet, eller av og til ligger våken og hører på snorkingen hens, så er det ikke sikkert at det er lurt å pakke kofferten og gå.

Lag gjerne en liste over alle de positive tingene du får ut av deres forhold, og hva som fungerer. Selv om slike «små» ting kan bli irriterende over tid, så er de sannsynligvis mindre viktige i den store sammenhengen.

Det kan hjelpe å tenke på det som prisen du må betale for å få alle de andre gode tingene som din partner tar med seg inn i forholdet.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This