5
(3)

Det har blitt en klisje å si det, men lykke er ikke en permanent tilstand. Derfor gjelder det å glede seg over glimtene av lykke når de kommer.

I eventyrene så får prinsessen sin prins, og så heter det seg at de «levde lykkelig i alle sine dager». Men så enkelt er det som regel ikke for oss vanlige dødelige. Hverdagen kommer snikende og gjør mange ting som før var spennende til kjedelige plikter, og vi blir påvirket av mye mer i livet enn samlivet med partner. Hvis man har det utfordrende på jobb, så kan det smitte over på fritiden, og så videre. Men denne effekten går begge veier. Blir du litt stresset og selvsentrert i perioder, så kan du forsøke å ta med deg de gode følelsene hjem også. Del positive følelser og opplevelser med andre i så stor grad som du kan.

Noen ganger kan vi tenke at positive tanker vi har hatt, eller noe vi har sett var så smått, men det er slett ikke dumt å ta et bilde, notere det ned i en dagbok eller å sende en melding til noen og fortelle om det. Det å være takknemlig for positive opplevelser og anerkjenne dem kan gjøre at vi legger merke til flere av dem.

Gjør mer av det som gjør deg lykkelig.

Det er en klisje, men lykken kommer ikke av seg selv. Hvis man venter på at kjæresten skal ta initiativ til en date, sex eller en annen hyggelig opplevelse, så kan ventetiden bli lang. Inviter selv, eller gjør det alene. Mange synes at sex med partner er bedre, men er man singel eller har en partner som ikke har lyst akkurat da, så kan man onanere og frigi serotonin, endorfiner og dopamin på den måten. Disse hormonene og oksytocin kalles lykkehormonene fordi de får oss til å føle oss lykkelige.

Den som venter på at man etter å ha funnet den rette, hatt den beste sexen eller lignende skal bli 100 prosent lykkelig blir sannsynligvis skuffet. Klart det kan gi lykke, men lykke er ikke noe man oppnår og fortsetter å kjenne på 24 timer i døgnet. Derfor er det viktig å ta vare på de gode øyeblikkene.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This