4.8
(4)

Har du kommet ut av skapet og fortalt noen i livet ditt at du er skeiv? Dagens tips handler om å akseptere at dine omgivelser kan trenge litt tid for å akseptere ditt nye jeg og lære om hva endringen betyr.

Bare for å gjøre det helt klart så mener vi på ingen måte at du skal finne deg i å bli snakket ned til, hetset, eller utsatt for hatprat. Dette handler om de som virker litt forvirrede eller kunnskapsløse.

Når man kommer ut som for eksempel trans, bifil, aseksuell eller BDSMer, så håper man som oftest å bli møtt med glede og forståelse. Dessverre så er det ikke alle som har like stor kunnskap om det flotte mangfoldet vi har i kjønn og seksuelle orienteringer. Hvis du får mange (personlige) spørsmål som du ikke har lyst til å svare på, så kan det være lurt å ha forberedt noen gode kunnskapskilder som du kan dele. Det kan være bøker, nettsteder, artikler, eller lignende hvor de kan lese seg opp og få svar på det de lurer på.  Kanskje kjenner du noen med levd erfaring som dine nærmeste kan snakke med.

Hvis du ikke får noen umiddelbar reaksjon eller at den du kommer ut til ikke har lyst til å snakke om det, så anbefaler vi å gi dem litt tid til å fordøye nyheten. Stillhet kan bli til en veldig positiv reaksjon bare folk får tenke litt. Kanskje var det veldig uventet for dem, eller hen er usikker på hva det er lurt å si.

Du har sannsynligvis brukt litt tid på å utforske og bli kjent med egen identitet, satt deg inn i hva ulike begreper betyr og så videre. For noen som har sett deg på en måte hele tiden de har kjent deg, så kan de bli overrasket og føle behov for å tenke litt på hva dette betyr.

Det å komme ut burde ikke være noen stor sak lenger, og flere og flere opplever å få positive reaksjoner når vi gjør det. Likevel er det greit å huske på at kunnskapen om skeive varierer fra person til person, og at en nøytral eller stille mottakelse av nyheten ikke må være bare negativt.

Det er frustrerende å måtte tåle mikroaggresjoner eller å lære andre ting som de lett kunne funnet ut av selv, så husk å sette grenser hvis du kjenner at det blir for mye.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.8 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This