0
(0)

En fotballtrener i 20-årene fra Lyngdal i Agder er siktet for overgrep mot minst åtte tenåringsgutter. Etterforskningen av saken nærmer seg slutten.

Mannen nekter straffskyld.

– Politiet har per dags dato avdekket at det er snakk om minst åtte fornærmede i saken, sier etterforskningsleder Henrik Bjugan Hegdahl til NRK.

Tidligere har politiet opplyst at guttene er mellom 14 og 16 år. Ifølge siktelsen har treneren forgrepet seg fysisk og på internett over en lengre periode.

Mannen ble pågrepet og satt i varetekt 20. august, men ble løslatt fra i januar. Påtalemyndigheten ba ikke om forlengelse siden de mente det ikke lenger var fare for bevisforspillelse.

Han er ilagt besøksforbud mot de fornærmede og får ikke oppholde seg på Lyngdal stadion.

– Han har akseptert det. Det var jeg som foreslo dette slik at ikke politiet brukte det som argument for å holde ham fengslet, sier mannens forsvarer, advokat Olav Sylte.

En påtaleinnstilling blir sendt til statsadvokaten i løpet av nærmeste framtid.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This