5
(4)

Forventninger er stort sett positive. Det handler om å glede seg, å fantasere og å kommunisere ønsker og behov. Men hva når forventningene ikke blir innfridd? Dagens tips handler om forventninger.

Hvis forventningene får deg til å svette av nervøsitet, så kan det være lurt å oppsøke en sexolog for å få hjelp og råd. Hvis man har store forventninger til egen prestasjon eller er redd for at andre har det, så er det lurt å være åpen og ærlig med partner(e) om disse tankene. Forhåpentligvis så blir du beroliget med at partnere(s) forventninger er realistiske, og kan slappe av og konsentrere deg om å nyte.

Forventninger er ikke avtaler. Det er viktig at du styrer dine forventninger og ikke holder dem mot eventuelle partnere. Åpen kommunikasjon om forventninger er viktig, men det forplikter på ingen måte noen til å innfri dem.

Hvis du prøver å sette en fantasi ut i virkelighet så kan forventninger være både en velsignelse og forbannelse. Noen opplevelser vil ikke føles like bra som man hadde håpet, og andre vil være mye bedre enn man hadde sett for seg. Tenk over på forhånd hva dine forventninger er, og prøv å sette søkelys på de realistiske.

Kanskje har du boblende, kåte og glade forventninger til både deg selv og andre når du skal ha sex? Det å se fram til gode opplevelser er ofte en stor del av gleden. Ta gjerne vare på den positive forventningen ved å skrive dagbok, å ta et bilde når du føler deg frekk, eller å sende en melding til en partner eller venn.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This