5
(1)

Tanken om at sex er det samme som penis i vagina, har ført til at mange tenker på såkalt forspill som det man gjør før sex.

Dette er et veldig heteronormativt og snevert syn på seksualitet. I virkeligheten er alt man gjør som gir seksuell tilfredsstillelse sex. Det kan være alt fra pjusking til fisting. Man må ikke engang ta på hverandre for å ha sex.

Man begynner å forberede seg på neste anledning hvor man skal ha sex med en gang man er ferdig med forrige gang. Det kan til og med være en kontinuerlig oppbygning.

Hvordan man behandler hverandre i hverdagen og ser hverandre er også en del av seksualiteten. Hvis du er ekstra oppmerksom på din(e) partner(e) kan spenningen bygge seg opp, og det tar kanskje kortere tid før dere har sex igjen..

Mange vil nok gå så langt som å si at «forspill» et skjellsord. Når man bruker det er av og til for å antyde at det man gjør før et eventuelt vaginalt samleie/ penetrering er en jobb man må gjennomføre før man kommer til den virkelige sexen. Er ikke det et ganske trist syn på sex?

Alle vil ha bedre sex hvis man begynner å se på det som en helhet som man gjør sammen, og ikke som oppstykkede deler hvor noe er viktigere eller bedre enn det andre.

Slik blir det enda mer søkelys på nytelse, og ikke bare på utløsning. Da kan man variere mellom mange ulike aktiviteter og følelser som gir en rikere opplevelse. Man bør gjør det som gir en noe positivt, uten å sette søkelys på at sex må føre til eller inkludere bestemte handlinger for å være ekte.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This