3.7
(3)

Syns du det å være underdanig i en BDSM-lek høres spennende ut og er på utkikk etter ideer? Dagens tips handler om ulike typer underdanige roller.

BDSM er et samtykkende rollespill som kan inneholde elementer av bondage, disiplin, smertelek eller maktforskyvning. For de av oss som foretrekker eller bare har lyst til å prøve å være underdanig så kan det være nyttig å vite noe om de ulike rollene som finnes.

Den grunnleggende rollen er at man er underdanig eller dominant. Underdanige tenner ofte på å gi fra seg makt på bestemte områder og i tidsbegrensede perioder. Det å gi fra seg kontrollen på denne måten krever at man har tillit til de(n) man leker med. Å være underdanig betyr ikke at man må godta alt som blir foreslått. Alle aktiviteter bør være givende for alle parter. Mange bruker ordet submissive eller sub i stedet for underdanig.

Underdanige roller

Pepperet er den underdanige som liker å underkaste seg av og til for å krydre opp sexlivet. Dette foregår gjerne hjemme på soverommet, og når det passer slik. Pepperet kan identifisere seg som BDSMer eller ikke, og er den vanligste måten å være underdanig på. Noen har lang erfaring og mye kunnskap om kink, mens andre prøver seg fram litt etter litt. Det er ingen regler om at man må ha erfaring, eller drive med BDSM ofte for å kunne kalle seg underdanig. Kanskje liker pepperet kun å sitte på kne og bli kommandert til å suge sin herre, men hun er fortsatt underdanig.

Valpen er en underdanig som liker puppyplay og for eksempel trives godt med en streng og dominerende handler. Man kan drive med agility, være vakthund, eller bli kost med. Valper får oftest tilfredsstillelse av å bli dresserte og være flinke hunder. Noen tenner mest på å være ulydige og bli straffet for det, og andre liker rett og slett å være under sin eier på rangstigen. Det å kjenne sin plass og sine oppgaver kan føles trygt og godt.

Slaver eller treller liker ofte å gi fra seg mye kontroll, og i lengre tidsperioder enn pepper. Slaver kan både kalle seg det fordi de for eksempel liker å oppfylle så mange av den dominantes behov som mulig, fordi de vil være mye tilgjengelige, eller fordi de liker historiske rollespill hvor de er treller som både gjør praktisk arbeid og er seksuelt tilgjengelige for sin eier. Slaver kan sove på gulvet ved sin eiers side, servere mat, eller være med på rollespill hvor de blir lånt ut til andre.

Ramper (brats på engelsk) er underdanige som liker å være småfrekke eller kjempe imot. De kan tenne på kampen om makten i rollespiller og like å utfordre eller provosere den dominante. Vil du leke med en brat, så må du kanskje fange og temme ham først.

Husjomfruen eller svennen hører hjemme i domestic discipline. Det går ut på gammeldags oppdragelse, og rollen kan leves ut gjennom for eksempel å være en hushjelp eller stallgutt som jobber for en streng frue og må tuktes når man ikke utfører pliktene sine. Kanskje må man dusje i kaldt vann hvis husfrua ikke fikk varm mat, eller rises med et bjørkeris for å ha forsømt pliktene sine.

Eleven er ofte lærevillig og liker en kombinasjon av disiplin og underkastelse. Eleven kan være en student som blir forført av foreleseren sin, en uskikkelig læregutt som må lære hvordan mesteren liker å ha det, eller lignende. Skammekrok, spanskrør og puggeoppgaver kan være gode virkemidler i et slikt rollespill.

De av oss som kan bytte mellom en underdanig, nøytral eller dominant rolle kalles switcher. Switcher er like «ekte» når de er i en underdanig rolle som alle andre. Det å ha underkastet seg noen i lek betyr ikke at dere må ha den samme rollefordelingen hver gang, eller at man ikke kan dominere noen senere.

Det finnes mange flere typer enn de vi har nevnt her, og det er alltid mulig å lage sin egen definisjon. Husk også at man ikke nødvendigvis liker å være passiv, eller å være mottaker av smerte, bondage eller lignende fordi om man er underdanig.

Underdanige tenner ofte på å være til tjeneste, å være lydige og gjøre det man blir bedt om. For mange er det å for eksempel bli straffet, disiplin, kommandoer og lignende en viktig del av leken, og for andre er det essensielt å bli belønnet, få skryt og omsorg. Hvis du syns dette høres fristende ut, så er vårt tips å teste å være underdanig.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

3.7 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This