0
(0)

Hundrevis av tilfeller av seksuell vold mot mindreårige ble begått av prester og andre representanter for den katolske kirken i Köln, ifølge en ny rapport.

I rapporten, som ble presentert torsdag, står det at det har vært 202 overgripere og 314 ofre for seksuelle overgrep i perioden fra 1975 til 2018 i bispedømmet Köln.

De fleste av ofrene var under 14 år, ifølge advokat Bjoern Gercke. Han og advokat Kerstin Stirner har undersøkt håndteringen av overgrepsskandalen i flere måneder. I flere tiår skal ingen ha turt å rapportere inn tilfellene, ifølge Gercke.

Den uavhengig studien på 800 sider er laget på oppdrag fra den romersk-katolske kirken. Personer med ledende roller i kirken blitt beskyldt for å prøve å dekke over de seksuelle overgrepene. Advokatene fikk også i oppdrag fra erkebispedømmet å finne ut hvem som var ansvarlige for mulige feil i håndteringen av overgrepssakene.

Erkebiskopen i Hamburg har blitt anklaget for elleve pliktbrudd knyttet til hvordan han håndterte meldinger om overgrep i bispedømmet i Köln. Han skal ha opptrådt på feil måte og forsømt flere prosedyrer, skriver den tyske avisa Spiegel. Lignende anklager rettes også mot flere andre personer i bispedømmet.

Gercke kritiserer også bispedømmet for dokumentasjonen de har oppgitt mens undersøkelsene har pågått.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This