5
(3)

En av de store utfordringene for single i koronaepidemien har vært mangel på fysisk berøring.

Når vi har vært nødt til å være mer alene enn før så har mulighetene for å få kroppskontakt med andre blitt sjeldnere. Når man er singel, kan det være lurt å finne måter å få fysisk berøring på for å unngå hudsult.

Vi mennesker føler ofte et savn dersom vi ikke får hudkontakt med andre på en stund. Det varierer hvor lang tid det tar, eller hvor mye berøring vi trenger for å få fylt behovet, men de fleste av oss kan kjenne på det fra tid til annen. Dette fenomenet kalles hudsult. Kanskje savner du litt ekstra å få en klem, å ha sex med noen andre, eller å sove sammen med noen når du er singel.

Hudkontakt gjør at vi skiller ut oxytocin, et hormon som får oss til å føle tilhørighet og velvære. Føler vi oss stresset eller ensomme, så hjelper det ofte med en god klem, eller en massasje. Forskning har vist at fysisk berøring kan trøste oss, redusere kardiovaskulært stress og dempe symptomer på angst og depresjon.

Utforsk hvordan du kan inkludere mer samtykkende fysisk berøring i ditt liv. Det kan være å ta initiativ til flere klemmer blant venner og familie, uforpliktende sex, å unne seg en massasje på et respektabelt massasjestudio, å få seg en personlig trener som hjelper til med yogaøvelser eller annen trening, eller å kose litt ekstra med kjæledyret sitt.

Singeluke på Seksualitet24.no – Denne uka har vi fokus på de av oss som er single. Inspirert av en artikkel i Psychology Today så vil vi komme med et nytt tips hver dag. På slutten av uka finner du alle tipsene på Dagens Tips.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This