5
(3)

Et dropp etter sex er det som skjer når man har opplevd alle de intense følelsene som sex kan gi, og så føler seg litt tom eller trist etterpå.

Når vi har sex så frigjøres det gjerne dopamin, adrenalin, oksytocin, og enda flere lykke- og kosestoffer i kroppen. Det kan gjøre at en føler seg litt høy, glad eller ekstra avslappet. En av årsakene til at man kjenner på et dropp etterpå kan ganske enkelt være på grunn av at man slutter å gjøre det som er så deilig, og at man da føler seg litt tom. Da kan det hjelpe å bruke litt ekstra tid på å kose eller ligge inntil hverandre etterpå, eller å gjøre noe annet som gir deg glede.

Oppstår følelsen på grunn av ensomhet så kan dere snakke om en eventuell neste gang før dere går hvert til dere, eller holde kontakten litt via meldinger for å gjøre adskillelsen mindre akutt. Å treffe venner eller å gjøre noe annet hyggelig som får oppmerksomheten din bort fra ensomhetsfølelsen er også bra.

En annen grunn til at man kan føle seg dårlig etterpå er mangel på bekreftelse. Hvis dere møtte hverandre og hadde sex, men ikke brukte tid på å kommunisere om hva som var bra, hva dere satte pris på ved hverandre eller sexen, og så videre, så er det lett å føle seg litt tom etterpå.

Noen syns at kjapt og greit er kjempeopphissende, og har ikke noe behov for oppfølging i etterkant, mens andre kan føle at et lite «Takk for i kveld. Du er fin!» er nok for å føle seg fornøyd og trygg. Kjenner du på usikkerhet eller ubehag etter en litt brå avskjed så kan det hjelpe å få bekreftelse av venner. Det beste er å forebygge ved å be om det du trenger på forhånd. Prøv deg fram for å se hva som har best effekt. Hjelper det å si at du ønsker å høre det som er bra underveis eller etterpå, eller er det bra med en “Takk for i går”- melding dagen derpå?

Kommer droppet på grunn av at du ikke føler deg fornøyd eller tilfredsstilt, så er kommunikasjon tingen. Vil ikke partner(e) gjøre det som er nødvendig for at sexen skal gi nytelse på den måten du ønsker, så kan du ta saken i egne hender, eller vurdere om denne partneren eller måten å ha sex på er riktig for deg.

Er det skam som gjør at du får dropp etterpå, så kan det hjelpe å snakke om det du tenker på. Det kan du gjøre sammen med partner(e), med en sexolog eller psykolog.

Dropp kan også komme av at man går for fort fram i utforskningen. Da gjelder det å ta noen steg tilbake og se hva dere kan gjøre for å forhindre at det skjer igjen. Kanskje må dere gå saktere frem, eller sørge for å kun forhandle i god tid før sex slik at dere ikke blir revet med og går med på ting som timingen ikke er riktig for.

God forebygging mot dropp generelt er å gi god aftercare og sørge for at alle parter blir tilfredsstilte og føler seg sett.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This