5
(6)

Noen av de av oss som har vulva kan få sputorgasmer. Dagens tips er å ikke bekymre seg hvis det skjer, men heller å glede seg over det.

Sprutorgasmer skjer når g-punktet stimuleres og kjertler ved urinrøret skiller ut væske. Dette kan skje før, under, uten eller etter orgasme. Mange er bekymrede for at dette er urin, men det er det ikke. Væsken kommer fra skenekjertlene og har en annen sammensetning enn urin. Det som kommer ut er gjerne klart og luktfritt.

Om det skulle være noe urin der også så er det kanskje ikke så farlig? Ny urin lukter som regel lite eller ingenting, og hvis man har glede av spruten, så kan man ofte forberede seg på forhånd så man slipper å skifte på hele sengen. Det går an å legge ned håndklær, eller man kan kjøpe latekslaken det finnes til og med laken med høy kant.

Det kunne like gjerne hett renneorgasme eller dryppeorgasme, for ikke alle som får utløsning på denne måten spruter, men det er kanskje ikke så rart at man har valgt å fokusere på den sprutende typen. Det er stort sett bare den typen som vises i porno, men alle er like bra.

 Noen beskriver følelsen av å få stimulert g-punktet som intens, og at det kjennes ut som om man må tisse. Hvis du har kjent på denne følelsen og ikke turt å gå videre, så kan det være verdt å prøve å slappe av og se om det kommer en orgasme neste gang.

 Mellom 10-50 prosent av de av oss som har vulva kan sprute. De aller fleste trenger å få stimulert g-punktet fra innsiden for å få sprutorgasme, men noen kan også få det av å pirre den synlige delen av klitoris.

Mange setter pris på partnere som kan sprute, og leter spesifikt etter dem. Andre syns det er helt ok. Det kan være ubehagelig å bli fetisjisert på grunn av at man kan sprute, så for de som liker det så bør man fokusere på at det må være samtykkende hvis man skal fetisjisere noen.

De av oss som har kjent på skam fordi vi får sprutorgasmer eller en bekymring om de er normale har forhåpentligvis blitt beroliget av denne lille teksten. Dersom du fortsatt opplever det som utfordrende, så anbefaler vi å ta kontakt med en sexologisk rådgiver.

Hvis du ble nysgjerrig på hvordan man får en slik orgasme, så kan du lære det i morgendagens tips.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This