5
(6)

Dagens tips handler om poppers.

På rusopplysningens nettsider kan man lese at «Poppers er en samlebetegnelse på ulike stoffer av typen alkylnitritter. Disse stoffene får kroppens glatte muskulatur til å slappe av og utvider blodårene, hvilket senker blodtrykket og gir en følelse av rødme, svimmelhet og kroppslig velbehag.»

Poppers ble opprinnelig utviklet som en akutt hjertemedisin som raskt utvider blodårene og øker blodtilførselen til hjertet. Grunnen til at noen bruker dem til sex er at de kan gi økt nytelse, gjøre at man tør mer og at de kan ha en avslappende effekt på endetarmsmuskulaturen før analsex.

Virketiden er kort, bare to-fem minutter, og sjansen for å utvikle avhengighet er liten. Du bør unngå å bruke poppers dersom du har hjerteproblemer, blodtrykksproblemer, blodmangel, grønn stær eller hiv. Poppers bør ikke brukes sammen med Viagra, nitroglyserin, alkohol eller marihuana.

Væsken inhaleres for å gi effekt. Det er viktig å ikke få væsken på huden, og vi anbefaler å sitte eller ligge når man bruker det i tilfelle man får blodtrykksfall og ramler. Noen får synsforstyrrelser, men de går vanligvis over etter hvert hvis man slutter å bruke poppers.

Poppers gir et «rush», og kan gi økt sexlyst, lavere hemninger, sterkere sanseinntrykk og en følelse av at rommet roterer. Etter bruk kan man få hodepine, eller føle seg kvalm og svimmel.

Poppers er ikke ulovlige å bruke Norge, men det er ulovlig å selge dem for bruk som rusmiddel. Vi i Seksualitet24 oppfordrer ikke til rusbruk, men ønsker å gi informasjon slik at de som bruker rusmidler kan gjøre det så trygt som mulig.

Besøk gjerne Chemfriendly.no for mer informasjon om rus og sex.

Kilde: Rusopplysningen.no

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This