5
(2)

Har du noen ganger lurt på hvorfor så mange velger å se på skrekkfilm på date?

Forskning viser at det å “skremme” noen og dermed øke pulsen kan lure dem til å bli mer interesserte i oss enn de ellers ville vært.

Forskerne Dutton og Aaron plasserte en attraktiv kvinne på to ulike broer over en elv og fikk henne til å intervjue mannlige forsøkspersoner.

Mennene fikk telefonnummeret til kvinnen. Noen menn ble intervjuet på en lav og solid bro lagd av tre, og noen på en vinglete hengebro høyt over vannet. Det viste seg at kun 12 prosent av mennene som ble intervjuet på den trygge broen ringte kvinnen, mens hele 50 prosent av de som gikk over hengebroen gjorde det.

Senere forsøk har vist at det sannsynligvis er slik at når vi møter noen i en litt skremmende situasjon som gir oss høy puls og frigjør adrenalin, så klarer vi ikke å skille mellom opplevelsen og tiltrekning til personen. Vi tror at det var personen som fikk blodet til å bruse.

Derfor kan det være lurt å ta med noen på en spennende opplevelse på første date. Da er sjansen mye større for at de vil møtes igjen.

Bare husk at dette ikke påvirker sjansen for å skape langvarig kjærlighet, så man må også sette av tid til å bli kjent og snakke om felles verdier.

Mange ser selvsagt skrekkfilm eller drar på rafting fordi de rett og slett liker å gjøre det. Det er viktig å finne felles interesser. Og hvem syns ikke det er greit å ha en unnskyldning til å klamre seg litt ekstra til den man er på date med, uansett hva forskningen sier?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This