0
(0)

Fra 1. november 2021 leverer Quintet 16 forskjellige seksuelle hjelpemidler på rammeavtale med NAV. Etter flere år med stort produktfokus på menns seksuelle helse, er lege i Quintet, Aron Willems (bildet), svært fornøyd med at tilbudet til kvinner nå er blitt bedre.

– Endelig har hjelp for kvinners seksuelle helse fått et løft med bedre utvalg for å møte kvinners behov i forbindelse med skade og sykdom. Kvinner kan få dekket blant annet flere typer vibratorer, dilatorer og massasjestaver. I alt er det fem helt nye produkter for kvinner, i tillegg til tilbudet som allerede har vært tilgjengelig hos NAV. Menn kan, som tidligere, få dekket penispumper, vibratorer og masturbatorer, forteller Willems i en pressemelding fra selskapet, og understreker at det er enkelt og raskt å rekvirere hjelpemidler.

– Alle leger med norsk autorisasjon kan bestille hjelpemidler kostnadsfritt til sine pasienter gjennom NAV. Hjelpemidlene leveres til legen eller hjem til pasienten i diskré forpakning.

­Håper på mer åpenhet

Nordmenn med nedsatt seksuell helse har hatt rett på å få dekket hjelpemidler kostnadsfritt gjennom NAV siden 2002. Fokuset i samfunnet på seksuell helse er stigende, men Aron Willems håper på mer åpenhet og kunnskap om problemene og løsningene.

– Tusenvis av kvinner og menn sliter med nedsatt seksuell helse på grunn av skader eller sykdom. Hvert år diagnostiseres over 35 000 mennesker i Norge med kreft, og andelen overlevere øker hvert år. Det vil si at det er stadig flere som skal leve med senskader etter kreftbehandlingen. Blant vanlige senskader er nedsatt seksuell helse. De andre store folkesykdommene som diabetes og hjerte-karsykdommer kan også gi nedsatt seksuell helse hos kvinner og menn. Vi vet at sykdom påvirker selvbilde, kroppsbilde, seksualfunksjon og intimitet, sier Willems, og håper på mer åpenhet om temaet.

– Vi vet at helsepersonell og pasienter kan ha vanskelig for å ta opp temaet. Det er store mørketall når det gjelder behovet for seksualtekniske hjelpemidler. Mange pasienter lider i dag i stillhet fordi de ikke vet at det finnes løsninger på deres problemstillinger. For å få tilgang til hjelpemidlene må både pasienter og leger tørre å snakke om det, avslutter han.

Ny kontrakt

Quintet er et bergensbasert selskap som er hovedleverandør av hjelpemidler og behandlingshjelpemidler til alle norske helseforetak og NAV innen inkontinens, smertelindring, muskelrehabilitering og seksuell helse. Denne høsten inngått de en fireårsavtale som hovedleverandør av seksualtekniske hjelpemidler til NAV. På quintet.no finner du en oversikt over alle produktene.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This