4.7
(3)

Tidligere har vi skrevet om det å være aseksuell. Denne gangen handler det om det være aromantisk.

Hvis du aldri har vært forelsket eller ikke føler behov for å ha en romantisk relasjon til noen, så kan det hende at du er aromantisk.

Seksuell orientering handler om hvilket kjønn menneskene vi blir seksuelt tiltrukket av har. Men vi har også en romantisk orientering. Noen tiltrekkes for eksempel seksuelt av mennesker av noen kjønn, men har en annen preferanse når det gjelder romantisk tiltrekning. De av oss som er aromantiske kan ha en hvilken som helst seksuell orientering, men tiltrekkes ikke av noen romantisk.

Aromantiske mennesker kan bli tiltrukket av andre på grunn av seksuell tiltrekning, utseendet eller lignende, men er ikke interesserte i romantiske forhold. Noen føler at det er trist å ikke få oppleve å bli forelsket, mens andre aksepterer det raskt og føler ikke at det er et tap på noen måte. Den romantiske kjærligheten står veldig sterkt i vår kultur, så det er ikke overraskende at det kan gi et ubehag å være normbrytende på denne måten.

De av oss som er aromantiske kan ha mange ulike typer meningsfylte relasjoner til andre mennesker som for eksempel seksuelle forhold, vennskap og andre typer kjærlighet. Noen har livspartnere som er forelsket i dem, men som aksepterer at de ikke føler romantisk kjærlighet. En slik type relasjon kan for eksempel være basert på vennskap og seksuell tiltrekning fra den aromantiskes side.

Hvis du aldri har vært forelsket eller ikke er interessert i romantiske forhold så kan det hende at du er aromantisk. Det kan være lurt å lese en bok om det å være aromantisk, eller å snakke med en sexolog hvis du har spørsmål rundt dette.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.7 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This