5
(1)

Når samfunnet gjenåpnes, vil det komme en voldsom topp i både graviditeter, aborter, seksuelt overførbare sykdommer og overgrep, frykter ekspert.

– Vi tror at når samfunnet åpner opp igjen, så vil folk flest føle seg friere. En kan gå på byen, en kan feste, og det blir nachspiel. At det blir mer utagerende festing, på godt og vondt, det tror vi også, sier assisterende daglig leder Tore Holte Follestad ved opplysningssenteret Sex og samfunn til Nordlys.

Nasjonale tall på seksuelt overførbare sykdommer for 2020 er ennå ikke publisert, men ifølge Follestad tyder det på at like mange testet seg for klamydia i fjor som året før.

– Ett av spørsmålene vi stiller når de kommer til oss, er om de har hatt ny partner de siste 14 dagene, og da svarer mange ja, sier han.

Når pandemien slipper taket, vil det trolig føre til både babyboom, men også flere overgrep, tror Follestad.

– Vi tenker at det vil komme en voldsom topp, både når det gjelder graviditeter, aborter, seksuelt overførbare infeksjoner og overgrep og seksuelle krenkelser, når samfunnet åpner opp igjen. Men det vil også bli fint å kunne møtes igjen og ha gode seksuelle opplevelser uten å være redd for å bli satt i karantene og isolasjon, sier han.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This