4.9
(9)

Edging er det å stimulere seg selv eller andre neste helt til orgasme, for så å avslutte i noen sekunder eller minutter og begynne å bygge opp mot klimaks på nytt.

Det kalles også orgasmekontroll.

Mange av oss velger “korteste vei til målet” når vi onanerer eller har sex med andre. Det er ingenting galt med det, men det kan også være ekstra deilig å bruke litt mer tid.

Edging når man onanerer kan gi en bedre forståelse av hvordan kroppen din fungerer. Du blir mer bevisst på kroppens signaler når du er nær orgasme, og lærer hva som skal til for å komme dit igjen.

Du kan prøve ut ulike typer stimuli og kjenne på følelsen av å være ordentlig kåt og klar. Det er også fint hvis man har hatt utfordringer med tidlig sædavgang eller orgasme.

Da kan man øve på å holde ut lenger. Du blir bedre kjent med hvordan det føles når du er nær orgasme, og kan planlegge når du bør avbryte og hvordan.

Mye av det samme gjelder når man edger sammen med partner(e). Du kan se hvordan din(e) partner(e) reagerer når de er nær orgasme og finne ut hva som fungerer veldig- og mindre godt.

Kanskje er det noen teknikker dere har tenkt på, men ikke prioritert fordi man ville ha orgasme raskt. Da kan dere prøve nye ting, eller noe som er deilig men trenger mer tid for å gi en orgasme.

For noen er edging en utmerket måte å sette en ekstra spiss på BDSM-lek på. Edging kan gjøres uavhengig av roller. Et eksempel på å inkludere det i BDSM er at den dominante kan være nær ved å gi den underdanige orgasme flere ganger uten å la hen komme, og dermed både utøve kontroll og øke nytelsen for den underdanige. Dessuten så kan det gi en herlig følelse av makt å høre noen trygle om å få komme, og å ha full kontroll på situasjonen.

Det er helt ufarlig å stoppe og starte på nytt, men husk å få samtykke før du prøver det med en partner. For noen vil det være frustrerende på feil måte.

Orgasmekontroll er ikke bare nyttig for å få sex til å vare lenger, det kan også gi kraftigere orgasmer når en endelig kommer.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.9 / 5. 9

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This