5
(2)

Reklamebransjen prøver hele tiden å gi oss nye behov som gjør at de kan selge oss noe. Det å utnytte tabuer rundt seksualitet og intimhygiene er en veldig effektiv måte å gjøre det på. Slik er det med intimvask. Det er et helt unødvendig produkt som mange kjøper fordi vi har lært av reklame at det er noe vi bør bruke. Frykten for å lukte vondt eller å bli beskyldt for å ikke ha god intimhygiene gir en ganske sterk motivasjon for å kjøpe intimsåpe.

Har du penis så kan du bruke samme såpe som du bruker på resten av kroppen til å vaske den og testiklene. Husk å vaske under forhuden også hvis du har det. Det er ingen grunn til å kjøpe spesialprodukter for å rengjøre penis, selv om reklamen prøver å innbille oss det. Hvis du ønsker å bruke en annen type såpe der enn andre steder på kroppen så kan du selvsagt gjøre det, men det kan være greit å vite at det ikke er nødvendig.

Har du vulva (navnet på hele organet og det man ser utenpå) så er det bra å vite at vagina (skjeden, altså det som er inni) er selvrensende. Utflod og lav ph-verdi sørger for at den holder seg frisk og fin. Hvis du opplever at utfloden blir tykkere, endrer farge eller lukter vondt og begynner å klø rundt skjedeåpningen, så kan det være et tegn på soppinfeksjon eller lignende. Da bør man gå til lege eller kjøpe soppmiddel reseptfritt på apoteket.

Mange steder i verden så er det vanlig å skylle ut av vagina med ulike typer væske. Dette er skadelig for den naturlige bakteriefloraen og ph-balansen og kan gi nettopp de plagene som det påstås å beskytte mot. Det er ikke lurt å skylle ut av skjeden med vann i dusjen, og i hvert fall ikke å bruke såpevann eller lignende.

Rumpa (også rumpehullet) og vulva kan godt vaskes med en helt vanlig, mild såpe. Noen liker å vaske seg før en skal ha sex, og det er helt greit, men oftest ikke nødvendig med mindre det er lenge siden en har dusjet eller vasket seg. Snakk gjerne med partner(e) om hvordan dere ønsker at intimhygienen skal være. Det kan komme an på hva dere skal gjøre, eller personlige preferanser.

Lukt er naturlig. Fitte lukter fitte og kuk lukter kuk. Vi må ikke bli så redde for lukt eller å skille oss ut i negativ forstand at vi nærmest tvangsmessig fjerner alle typer kroppslukt. Den kan være søt, varm, opphissende eller nokså kraftig. Det er slik det skal være, og hvis en har lyst til å ha sex som involverer kjønnsorganer, så har man gjerne akseptert det. Kanskje man til og med setter stor pris på sin partners aroma?

Hva tenker du rundt dette med lukt? Er det bra, dårlig, eller spiller det ingen rolle? Send gjerne inn dine synspunkter eller kommenter i feltet under.

 

 

 

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This