4.5
(6)

Når man skal debutere seksuelt eller bare leter etter en ny partner er det mange som fokuserer på at denne bør ha mye erfaring. Det er ingenting galt med å foretrekke eldre eller mer erfarne partnere, men dagens tips er å reflektere litt rundt om det er nødvendig.

Noe av det man kanskje forventer av en mer erfaren partner er at sexen blir bedre, fordi hen har mer kunnskap og bedre ferdigheter. Kanskje ønsker man å slippe å lure på hva man skal gjøre og kunne lene seg tilbake og bare ta imot, eller å bli instruert.

Homofile menn leter kanskje etter en «daddy», en eldre mann som gir inntrykk av å være varm og selvsikker. Heterofile menn kan fantasere om en «cougar» som vil lære dem hvordan man tilfredsstiller en kvinne. Det kan være en fetisj, fordi man håper at en voksen partner vil være mindre kravstor, fordi man tenner på aldersforskjellen, eller fordi man vil slippe fumling.

Noen av de som har mer erfaring har færre fordommer og er gode læremestre, men det gjelder ikke alle. Det kan derfor være lurt å tenke over hvorfor du fokuserer på alder og/eller erfaring.

Det er dessverre ingen garanti for at noen som er eldre har mer erfaring, eller at den erfaringen vil komme deg til gode. Kanskje har hen spesialisert seg på noe du ikke liker, vil bare motta mens du helst vil det samme, eller er mest interessert i å lære deg hva hen kan uten tanke for hva du i utgangspunktet hadde lyst til å teste.

Vi vil alle ha en god opplevelse når vi har sex, og hva som avgjør om vi syns det var bra vil være ulikt fra person til person. Hvis du er usikker på om du vil tilfredsstille en partner, så er løsningen ofte å kommunisere mer, uansett erfaringsnivå eller alder. Det å ha en mer erfaren partner betyr ikke at man kan hoppe over kommunikasjonen. Snakk om hva dere ønsker å få ut av opplevelsen, vær ærlig om hva dere kan og ikke kan, og utforsk hverandre med raushet og humor.

Man bør ikke undervurdere personlig kjemi. Kanskje kan den beste sexen være nervøs, fnisete og keitete så lenge dere har det gøy sammen, eller kanskje føles det mindre flaut å ikke kunne alle svarene når dere må finne ut av det sammen. Dersom målet er å «bare prøve det» eller å krysse det av på lista er det kanskje ikke den beste motivasjonen? Ikke at det er galt, men man må ikke prøve alt, og i hvert fall ikke med en gang.

Det å være på samme erfaringsnivå, å utforske i det tempoet dere ønsker og å være nysgjerrige på hverandre kan være veldig fint. Da står dere også mer fritt til å finne ut hva nettopp dere liker, uten å bli påvirket av noen andres «ferdige» preferanser.

En god partner er en som respekterer grenser, lytter, og ønsker å glede og tilfredsstille, uansett alder eller erfaringsnivå.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This