5
(2)

I rapporten Rett til rett kjønn, helsehjelp til alle kjønn fra 2015 så ble det slått fast at transpersoner har rett til et desentralisert helsetilbud. Tidligere var det kun mulig å få kjønnsbekreftende behandling ved Rikshospitalet i Oslo, men det åpnes nå sakte opp flere behandlingssentre.

I tillegg er det vedtatt at man skal kunne få dekket for eksempel brystprotese eller parykk gjennom legen. Før måtte man være i behandling på Rikshospitalet for å ha krav på det. For de av oss som ikke har startet behandling, eller som kun ønsker de hjelpemidlene regelendringen gjelder, så vil det forhåpentligvis gjøre ting enklere.

Det er ennå knyttet litt usikkerhet til nøyaktig hvordan det vil fungere i praksis, men leger kan allerede skrive ut seksuelle hjelpemidler uten å gå veien om NAV. Dessverre er ikke ordningen særlig godt kjent, og vi håper derfor at behandlere får god informasjon om at de nå kan skrive ut legeerklæring for hjelpemidler til kjønnsbekreftende behandling. Slike hjelpemidler kan hjelpe mot kroppsdysfori. 

 

Kilde: Blikk

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This