5
(4)

I løpet av lange perioder med hjemmekontor, få muligheter til å være sosial og stengte frisører, så har mange av oss sluttet med mange skjønnhetsritualer som vi hadde. For noen har dette vært en lidelse, og for andre har det vært deilig.

For de av oss som har savnet å pynte oss eller å følge daglige velværeritualer så er det godt å vite at hverdagen forhåpentligvis er tilbake om noen måneder. Når man liker å bruke tid på utseendet sitt, så blir det et savn å ikke ha anledning til å gjøre det. I hvert fall ikke på samme måte. For noen er det å sminke seg, å få hudpleie, å gå i klær man føler seg kjekk i, å barbere seg og lignende en viktig kilde til glede og overskudd. Det kan for eksempel handle om alenetid, sanseopplevelser, selvomsorg, bekreftelse av identitet, å føle seg klar for utfordringer, luksus, og mer.

For de av oss som syns at utseendepresset i hverdagen er slitsomt, så har det vært deilig med en pause. Mange har hatt hjemmekontor i pysjen, og gruer seg litt til å måtte ha på seg slips igjen. Dagens tips er å tenke over om du er nødt til å gjøre alt som du gjorde før. Kanskje la du mer press på deg selv enn det som var nødvendig?

Hvis du nå har latt det grå håret vokse ut, sluttet å barbere leggene, har lagt på deg, fått langt skjegg, eller byttet ut kontaktlinsene med briller, så kan du vurdere å beholde den nye stilen etter hvert som hverdagen blir normal igjen. Selv om det ble slik fordi frisørene har vært stengt, eller det var vanskelig å komme seg til optiker så er det lov, ja til og med positivt, å akseptere at kroppen og utseendet forandrer seg. Kanskje sparer du både tid og penger på ditt nye jeg?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This