5
(4)

Dagens tips er å droppe de uskrevne reglene når det gjelder dating.

Mange av de tingene vi gjør når vi dater og sjekker henger sammen med kjønnsroller, heteronormativitet eller andre utdaterte normer. Før du stopper deg selv fra å gjøre noe du har lyst til, så tenk over om det er en slik norm du blir lurt av.

Det finnes så mange uskrevne regler som at kvinner ikke bør ta initiativet, at menn ikke må være «feminint» kledd, at man ikke skal si det rett ut hvis man liker noen, eller at kvinner ikke bør ha uforpliktende sex, men de er ofte baserte på fordommer og skam.

Hvis du får lyst til å bryte noen normer, så kan det selvsagt hende at du blir avvist. Det er alltid kjedelig, men dating handler tross alt om å vise noen hvem man egentlig er. Da er det vel bortkastet tid å skulle innordne seg etter tullete regler som man ikke er enig i, eller som ikke passer deg?

Vi kan alle bli redde for å være for mye, for sjenerte, å ikke oppføre oss riktig, eller ha utfordringer med dårlig selvbilde, men det er bedre å øve på å være seg selv og å tørre å åpne seg, enn å måtte huske på hva man kan eller ikke kan si. Forhåpentligvis så finner man den eller de som syns at en er kjempefin.

Stort sett alle forhold handler om å finne ut av hva man har til felles, å utvikle seg sammen, og kommunisere. Det gjør man best med sine egne verdier i sentrum, og ikke noen andres.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This