5
(3)

Har du lyst til å reise, men er bekymret for hva andre vil tenke? Reis av hjertens lyst! Det blir stadig mer vanlig å reise alene både innenlands og utenlands.

Det kan være mange grunner til at du vil reise alene. For eksempel at du er i et forhold med noen som ikke liker å reise eller som ikke har lyst til å dra dit du vil, eller at du er singel og ikke vil eller kan feriere sammen med venner eller familie.

Kanskje har du drømt om å ligge helt uforstyrret på en strand i Hellas i mange år, og endelig får du tid og råd. Hva nå?

Det finnes egne reiseselskaper for single og andre som vil reise alene. De har egne turer for single på utkikk etter partner, for de som bare vil ha litt selskap, men stort sett være selvstendige, og for folk i ulike aldersgrupper. Reiseselskaper som spesialiserer seg på reiser for de av oss som reiser alene har gjerne mye kunnskap om hva deres gjester liker å gjøre, og setter sammen steder, hoteller og aktiviteter som skal gi en flott ferieopplevelse. Ønsker du en ferie hvor du slipper å bestille flybilletter og hotell selv, så er en slik ordning absolutt å anbefale.

Ønsker du å skreddersy den perfekte reisen bare for deg, så kan du kjøpe reisebøker, lese på nettet eller gjøre andre typer research for å finne det rette stedet å reise, overnattingsplasser og severdigheter eller aktiviteter. Når du reiser alene så trenger du ikke å kompromisse med noen, og kan gjøre akkurat det du har lyst til.

Drar du for deg selv, så rekker man ofte mer av det man liker best, uansett om det er adrenalinkick, hvile eller kulturopplevelser. Kanskje møter du også noen hyggelige lokale folk som du kan bli kjent med og få noen reisetips fra noen som kjenner stedet.

De av oss som har fått smaken på å dra på cruise, strandferie, historiske vandringer eller lignende alene ser på det som et fint avbrekk fra hverdagen, og en mulighet til å utfordre oss selv til å bli mer selvstendige og selvsikre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This